Dator > hur till låsa typsnitt i Mac OS X

  • hur till låsa typsnitt i Mac OS X


  • För professionell grafisk formgivare, hantera typsnitt på sin Mac-dator är kritisk. Till exempel ger din klient dig en broschyr för att förbereda för utskrift med texten i Helvetica. Din Mac har Helvetica Postscript installerat och klienten används Helvetica TrueType. När du öppnar din kunds filen på din Mac, alla kerning och sidlayout är på sin plats på grund av de subtila skillnaderna i varje version av Helvetica. För att låsa upp de teckensnitt du använder, visa skillnader i liknande typsnitt och installera nya typsnitt använder Typsnittsbok ansökan i Mac OS X.

    Du behöver:
    stjärnskruvmejsel
    . USB 2.
    0 kort.
    Driver installations-cd.


    1.
    Hitta Typsnittsbok ansökan genom att öppna mappen Program på din Macintosh hårddisk.
    2.

    Klicka på "Typsnittsbok"-ikonen. Den Typsnittsbok öppnas.
    3.
    I "Collection"-kolumnen, se alla typsnitt på datorn genom att välja "Alla teckensnitt". Den "Typsnitt"-kolumnen visar alla typsnitt på datorn.
    4.
    Bläddra i listan tills du hittar det teckensnitt som du vill låsa upp och ta bort eller inaktivera. Klicka på teckensnittet i "teckensnitt" kolumnen.
    5.
    Att tillfälligt inaktivera teckensnitt, välj "Inaktivera Typsnitt" från menyn Redigera. För att permanent ta bort teckensnitt, välj "Ta bort Typsnitt" från Arkiv-menyn.
    6.
    Vill lägga till ett nytt teckensnitt, välj "Lägg till teckensnitt" från Arkiv-menyn. I Finder-fönstret, leta upp nya teckensnitt på datorn eller Teckenstorlek installationsdisketten och dubbelklicka på teckensnittet. Typsnittsbok kommer att installera teckensnitt på datorn och visa den nya typsnittet i "Typsnitt"-kolumnen i Typsnittsbok.
    7.
    Kontrollera teckensnitt visas i den stora högra kolumnen. Ibland är teckensnitt skadade eller inte korrekt installerat. Om du är osäker på om teckensnittet korrekt installerat, välj "Validera Font" från Arkiv-menyn. Typsnittsbok kör en rad tester på teckensnitt och informerar dig om det är problem med installerade teckensnitt.

    Tips och varningar


  • Om du har en stor mängd teckensnitt, organisera dem i samlingar. Samlingar är som Mac OS 9. 0 resväskor. Du kan skapa egna samlingar av teckensnitt för alla dina kunder eller projekt arbete. Att skapa en kollektion, dra typsnittet namn från "teckensnitt" kolumn i "Samlingar"-kolumnen. Håll dra teckensnitt tills din samlingen är komplett.
  • Avancerade användare kan direkt manipulera typsnitt genom att flytta typsnitt till och från de fyra kataloger där Mac OS X-butiker teckensnitt. Dessa teckensnitt kataloger finns på biblioteket katalogen på den lokala enheten, användar-enhet, nätverksmapp och system mappen. Observera att många typsnitt i dessa bibliotek används av operativsystemet och olika Mac-program. Om du låser upp ett system-som krävs teckensnitt kan olika tillämpningar och delar av Mac OS X kraschar och inte längre fungerar.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du flyttar musiken i iTunes till en annan dator





Relaterade artiklar


  • dator ritning metoder
  • kan du ansluta en video projektorn till en bärbar mini?
  • hur du uppgraderar mikroprocessorer
  • hur man väljer en hårddisk
  • hur man kan påskynda en PowerBook G4
  • hur du ansluter en MacBook till en större skärm
  • Hur man testar hastigheten på en DVD-enhet
  • fördelarna med PC-kort
  • hur du tar bort filer från en enhet D
  • hur man tjuvkoppla en PC nätaggregat