Dator > Hur vet jag om min Dell batteriet är dåligt?

 • Hur vet jag om min Dell batteriet är dåligt?


 • Computer batterier kommer i bärbara datorer. Dell är en av de ledande tillverkarna inom databranschen, och Dell har många stilar och varianter av bärbara datorer. Ibland laptop batterier går dåligt eller är defekt, och de behöver bytas ut. Om ditt batteri är defekt, kan du skicka tillbaka det utan extra kostnad, och Dell kommer att skicka en ny. Kontroll över din bärbara dator om det alls är möjligt för yttre tecken på skador, eftersom batteriet kan ha skadats inom sjöfarten

  Du behöver:
  Dell-dator.
  Dell batteri.
  Penna.
  Papper.


  1.
  Använd penna och papper att skriva ner allt du gör för att testa batteriet. Det sättet, när du ringer företaget eller ta ut batteriet till en dator eller elektronik butik, kan de vara till mer hjälp för dig när professionellt felsökning batteriet.
  2.
  Sätt i batteriet till den bärbara datorn och koppla datorn till eluttaget. Titta på transformatorn, det borde finnas en röd eller grön lampa på. Om det inte finns något ljus på, det innebär att batteriet laddas inte. Anser att det kan vara något fel med sladden och på denna punkt.
  3.
  Ta ut batteriet ur datorn och ser det över för några tecken på fysiska skador. Om det inte finns några tecken på fysiska skador, gå vidare till nästa steg. Om det finns tecken på fysiska skador, så ska du byta ut batteriet.
  4.
  Kontrollera kapacitet batteriet genom att trycka på status-knappen, eller en ikon i närheten av lysdioder. Om alla LED-lamporna tänds, då batteriet är laddat och borde arbeta. Om några av lamporna tänds, batteriet fungerar, men inte fullt laddat. Om lamporna blinkar, blinkar, eller inte slå på alls, så ska du ta den till en elektronikaffär, eller ringer till Dell. De bör kunna fixa det eller ersätta det med ett nytt batteri.
  5.
  Pendla batteri vikar. Ibland en vik kan vara defekt.
  6.
  Update och /eller återställs BIOS. Ofta när BIOS inte är uppdaterad, kan de göra hårdvara gå lite bärsärkagång. Om du får experimentera med BIOS, ibland konfigurationen kommer att orsaka hårdvara slutar att fungera. Så återställer BIOS till fabriken standarder.
  7.
  Kör nya inställningar på ditt system, om din dator har dem. Vissa Dell-modeller inte har dem. Om ditt system inte har en omkalibrering alternativ, gå vidare till nästa steg.
  8.
  Prova ett extra batteri i datorn, eller prova batteriet i en annan men liknande dator om alls är möjligt. Detta kommer att visa om problemet är din dator, nätsladden eller själva batteriet.

  Tips och varningar


 • Kontrollera funktion på ditt batteri när du försöker vart och ett av dessa steg. Efter att ha provat alla ovanstående metoder och skriva ner de steg du utfört och vad som hände när du gjorde dem om batteriet fortfarande inte fungerar, då måste du ringa Dell, eller ta det till en Dell återförsäljare som kommer att titta på din batteriet.
 • Om du inte vet vad du gör, eller är inte bekväm att utföra dessa steg, ta med dig datorn och batteriet tillsammans med nätsladden, vid en godkänd person för att undvika skadligt för din dator .

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur testar jag drivrutinerna på min dator?

Relaterade artiklar


 • Hur man laddar ner från en dator till ett minneskort
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • hur man hittar tillverkaren på ett skrivbord vga
 • hur man använder högtalare Klipsch dator för en TV
 • Hur du ser direkt på TV på en datorskärm
 • hur du tar bort en CD-spelare från en dator
 • Så lägger du en tilde över ett brev med en bärbar dator med Windows XP
 • hur man öppnar en DVD-enhet på en hp laptop
 • hur man använder dubbla bildskärmar
 • hur du ändrar din ip-adress i Windows XP