hur man väljer en hårddisk
Dator > hur man väljer en hårddisk

 • hur man väljer en hårddisk


 • Med den snabba föränderlig teknik, är hårddiskar blir snabbare och billigare. Hårda förare är en av de viktigaste delarna av din dator, eftersom det innehåller viktiga data såsom doc, dina bilder.

  Hårddiskar normalt varar i flera år, och då kan det krascha och dö. Säkerhetskopiera dina data blir en del av din dator livet om du inte vill förlora dina viktiga filer. Så att välja rätt typ av hårddiskar är i huvudsak krävs vissa domar: intern hårddisk eller en extern hårddisk, SATA-hårddisk eller PATA IDE hårddisk, laptop hårddisk eller regelbunden skrivbordets storlek hårddisk, lagring storleken på en hårddisk, hårt körhastighet och hård priser köra.
  1
  Innan tänkte något annat, jag tycker du borde veta om du vill intern hårddisk eller extern hårddisk. Om du har fler platser i din dator för att hålla en annan hårddisk, att få en intern hårddisk är en bra idé eftersom det sparar ditt skrivbord sida utrymmen. Om din PC är en liten formfaktor storlek jag vad det finns ingen mer plats inuti för en annan hårddisk. Då måste du tänka på för en extern hårddisk. Om du köper en intern hårddisk, måste du veta om du vill IDE-eller SATA-enheter. SATA drivrutiner är nyare teknik och det är snabbare. Nyare datorer kommer nu med SATA, så om din dator är en sorts ny, bör det vara SATA-hårddisk.
  2.
  Nästa sak att tänka på är att lagra storleken på hårddisken . Om du ladda ner filmer mycket, måste du beställa en stor hårddisk som 1TB. Och om du bara lagrar MP3 låtar, behöver den inte så mycket utrymme som filmer, en 250g eller 500G borde räcka.
  3.
  Nu jämför hårddisken priser, normalt den högre kapacitet, desto dyrare på hårddisken, men förhållandet mellan kostnaden är låg. Till exempel, om en 500G hårddisk kostar ca $ 100, och en 1TB hård driva kostar $ 150, då ska du köpa 1TB för $ 150.
  4.
  Tänk sedan på hårddisken hastighet . Varvtal i dagens hårddiskar är 7200 RPM medan den äldre generation hårddiskar som erbjuds 5400RPM. Hårddiskar är gjorda med tallrikar, liksom många CD som snurrar för att leta efter data, därför, desto snabbare snurrar, desto snabbare det ser för data.
  5.
  Hårddisk-cache är en annan faktorn att beakta när man köper. Ju större cache, till större temporärt minne spara data och det snabbar upp datorn för övergripande prestanda. Äldre hårddiskar erbjöd 2MB-4MB och nya generationen erbjuder 16MB-32MB intern buffert i hårddisken själv.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man kopierar mov-filer till flash-enheter

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera en startbar CD till USB Flash
 • Felsökning av en DVD-brännarprogram
 • Skillnaderna mellan en förgreningsdosa & ett överspänningsskydd
 • hur man byter laptop lcd skärm själv
 • Lägga till en scanner i Vista
 • Hur konvertera en IDE-disk i en bärbar dator till en SATA-enhet
 • hur man rensar en torkad bläckpatroner
 • vad är meningen med DVD-R?
 • hur man fixar en cd dörr
 • hur du ansluter laptop kablar