Dator > hur man utformar en 555 krets

 • hur man utformar en 555 krets


 • De 555 timer IC är en billig och mångsidig puls källa i en kompakt 8-pin paket. Det omfattar en tidsplan sträcker sig från mikrosekunder till timmar, och kan konfigureras på astable, en-shot eller bistabil läge. Dess yttre timing är avgörande pulslängd och intermittens och består av två motstånd och en kondensator. Utforma en 555 krets är en fråga om läsning databladet bestämma konfigurationen för din ansökan och beräkna värden för timing nätet. Du kan behöva kompletteras med andra komponenter på ingående eller utgående sidan av IC.

  Du behöver:
  papper och penna
  . Miniräknare.
  555 datablad.


  1.
  Titta över 555 datablad. Observera spänningsområde för strömförsörjningen, IC högsta driva nuvarande och den typ av pulser det tar för one-shot och bistabil kretsar. Databladet listar några olika formler för den komponent som timing nätet värden,
  motstånd Ra och Rb, och kondensator C.
  blad listar följande formel för perioden:
  T=0,693 x ( Ra + 2Rb) x C
  med T för tid i sekunder, Ra och Rb för motståndet i ohm, och C för kapacitans i Farad. Utskriftskapacitet beräknas med denna formel:
  D=Rb /(Ra + 2Rb)
  med D är arbetscykel där i tid är en bråkdel av den totala cykeln, och Ra och Rb är värden av de två motstånd i ohm.
  2.
  Skissa 8-pin 555, teckning positiv makt att stift 8 och jord på stift 1. Också dra en linje som kommer från stift 3, produktionen, även om du lämnar det här dinglande för nu.
  3.
  Välj en av de 555: s lägen för din ansökan, astable, monostabil eller bistabil. Astable är en fri-running puls oscillator har en cykel period och duty cycle som anges i ovanstående formler.

  monostabil läge accepterar en puls som en ingång och producerar sin egen puls på utgången. De 555: s pulslängd använder följande formel:
  T=1,1 x Ra x C
  Om villkor liknar de som används ovan. Observera att endast ett motstånd, Ra, används för tidtagning.

  Bistabilt läge lås hög eller låg när du utlösa 555 är inställd eller återställa ingångar. Ingen formel används för timing en bistabil krets, eftersom det beror på inkommande utlösare.
  4.
  Sketch i övriga anslutningar till 555 baserat på ditt val av läge. Rita timing nätverket, om det behövs och etikett på motstånd och kondensatorer med värden som du beräknat i tidigare steg.
  5.
  Lägg extern ingång (stift 2 och 5) och output (stift 3 ) kretsar på ditt schema som din ansökan dikterar. Till exempel kan den inkommande triggpuls behöver luftkonditionering. De utlösande kan komma ur en elektronisk puls eller kan det vara ett byte. De 555: s produktion kan köra en LED, en förstärkare eller någon annan yttre krets. Fortsätta att förfina den schematiska tills den möter din ansökan behov.

  tips och varningar


 • Du kan köpa billig programvara som automatiskt kommer att guida dig genom 555 designprocessen.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Ändra video RAM på emachine

Relaterade artiklar


 • mod-chip FAQs
 • Hur vet jag om jag har en höghastighets-USB-port på datorn?
 • Hur outplåner jag filer på ett compact flash-enhet?
 • hur man konfigurerar ett Bluetooth-mus på en Mac
 • kan du säkerhetskopiera program till externa hårddiskar?
 • hur man ansluter en MacBook till ett torn
 • hjälp med en gateway laptop
 • hur man undviker data recovery på din dator
 • hur man installerar en HP-skrivare i boot camp
 • FAQ på bärbara datorer