Dator > FAQ på bärbara datorer

 • FAQ på bärbara datorer


 • Bärbara datorer finns som ett alternativ till den traditionella skrivbordet så att användare som är mer rörliga och aktiva i naturen kan använda dem. Bärbara datorer är särskilt praktiskt att arbeta med om man vill luta i en bekväm position än en rigid dator stol. Nästan varje skrivbord tillverkare producerar även bärbara datorer samt. ? Du kan köpa dem från Dell, Hewlett-Packard och Apple, bland andra

  Vad är den största fördelen av bärbara datorer

  Den största fördelen med bärbara datorer är rörlighet. Alla som behöver kunna arbeta med projekt, dokument och andra saker kan ta en laptop var som helst, med ett eluttag där du tar din bärbara dator är ännu bättre. En bärbar dator körs på eget batteri, men den genomsnittliga tid som en bärbar dator kan köras utan att behöva nytt debiteras är tre till fyra timmar. Rörligheten faktor i bärbara datorer gör det till en perfekt passform för resande affärsmän, högskolestudenter och alla som vill underhållning hemifrån.

  Vad är skillnaden mellan bärbara datorer och netbooks?

  Två huvudsakliga skillnader mellan bärbara datorer och netbooks: pris och storlek. En netbook är i huvudsak en mindre version av en bärbar dator. Netbooks väger i genomsnitt två till tre pounds medan bärbara datorer brukar väga cirka sex till åtta pounds. Netbooks har ett mindre skärmstorlek, de flesta netbook har tolv tum eller mindre skärmar och bärbara datorer har vanligtvis femton tum eller större skärmar. Netbook effektförbrukning är betydligt lägre än en bärbar dator är och en netbook också har nästan dubbelt så mycket batterikraft längd vid full laddning. Netbook-datorer kostar i genomsnitt $ 200 till $ 300 medan priset på en bärbar dator är dubbelt så stor som i genomsnitt. Den mindre storleken på en netbook påverkar dess interna specifikationer. Netbooks har vanligtvis mindre RAM (Random Access Memory) och hårddiskutrymme.

  Har alla bärbara datorer har Wi-Fi?

  Nästan alla nyare bärbara datorer innehåller inbyggda trådlösa nätverkskort, som ger bärbara datorer Wi-Fi förmåga. Datortillverkare förbli konkurrenskraftiga genom att ta med den senaste tekniken i bärbara datorer och Wi-Fi har nästan blivit som en branschstandard. Det inbyggda Wi-Fi-kort gör att du kan upptäcka andra trådlösa nätverk omkring dig, ansluta till ditt hem Wi-Fi-nätverk och använda offentliga Wi-Fi-hotspots som finns i restauranger, köpcentra och flygplatser. Trådlös adapter kort finns för äldre bärbara datorer som inte har en inbyggd WiFi 802. 11 b /g /n kort.

  Hur svårt är en bärbar dator att reparera?

  Bärbara datorer är mindre än stationära datorer. Det betyder oftast att det finns mindre delar inuti en bärbar dator mot en stationär dator. Mycket mindre tomt utrymme och arbetsrum finns mellan de olika interna komponenter, vilket gör det mycket svårt för en vanlig människa att effektivt reparera en bärbar dator eller göra enkla uppgraderingar som att lägga mer Random Access Memory (RAM). Det minskade arbetsrum ökar också risken för att skada delar av en slump. För många människor, med en bärbar till en dator verkstad eller fixa det direkt av den bärbara datorns tillverkare behåller det bästa valet.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man byter en fläkt

Relaterade artiklar


 • hur man får Windows 7 på min dator
 • hur man bifoga flera SATA-hårddiskar
 • hur man använder en usb att ladda en trådlös mus
 • hur man fixar ett kort i en tråd med en Dell laptop nätsladd
 • hur du tar bort en USB-enhet i Windows XP
 • hur man byter och uppgradera minnet i din bärbara dator
 • hur man uppgraderar Canon MP970 i Windows 7
 • hur man fixar ofullständig dvd bränna fel
 • hur du formaterar en Windows 7-dator
 • hur man dra nytta av en dual core processor