Dator > hur kan jag formatera min iomega zip-disk?

 • hur kan jag formatera min iomega zip-disk?


 • Det finns många olika typer av skivor, såsom intern och externa hårddiskar, flyttbara USB-, flash-minnen, disketter och även CD /DVD-skivor, och alla har olika formatering metoder. Iomega floppy Zip-enheten har sin egen metod, för

  Iomega ZIP-enhet

  Iomega lanserade den första Iomega ZIP-enhet till den teknik världen i november 1994 vid det årets COMDEX, en dator återförsäljare utställning show. Zip-enheten själv, klassificeras som en medelstor lagringsenhet, först lagras bara 100 MB och med åren blev allt större, tills den 750 MB ZIP USB-enhet släpptes i augusti 2002 och en annan version av den, 750 MB FireWire ZIP-enhet, i september 2002. Dessa dagar, kör ZIP bara finns i två storlekar, gjorde 750 MB ATAPI (Advanced Technology Attachment med Packet Interface) extern enhet endast för Windows och 250 MB USB-ZIP-enhet, gjorda för både Mac och Windows.

  Varning

  Tillbaka upp något lagrade på enheten du kanske vill hålla innan formateringen, eftersom omformatering valfri enhet eller disk, inklusive Zip-enheten raderas allting och lämna det "rena" och tomma.

  Format på Windows

  Sätt in skivan du vill formatera i ZIP-enhet och klicka sedan på "Start" och sedan "Den här datorn" och sedan högerklicka på ZIP-enhet ikonen för att öppna snabbmenyn och klicka på "Format. "När dialogrutan visas väljer du den typ av format används. " Korta formatet "raderas all information på Zip-enheten och lämnar det helt tomt och" Long Format "reparerar ZIP-enhet, om du försöker hämta ett förlorat lösenord, eller försöka åtgärda eventuella fel som min finnas på enheten Klicka på "Start"-knappen när du gör ditt val När programmet är klart kommer en dialogruta varnar dig för detta. . klicka på "OK" för att bekräfta slutförandet av formatering och stäng dialogrutan och du är klar. Detta är den metod alla versioner av Windows-operativsystem.

  Format i Mac

  Initiera ZIP-enhet genom att först gå till Iomega Tools-mappen, som ligger i mappen märkt "Apple Extras" på hårddisken, sedan välja specifika verktyg för den enhet typ, som en USB-eller SCSI-enhet, och se till Zip-enheten är ansluten till Mac. Sätt i skivan du vill formatera i ZIP-enhet, öppna "IomegaWare" mappen, klicka på "Verktyg" för att öppna "Verktyg"-mappen och dubbelklicka på "Verktyg"-ikonen. Sedan, när fönstret öppnas, markera namnet på den enhet du vill formatera. Detta kommer att vara samma ZIP-enhet du satte in skivan i början, klicka på "Erase disk" för att öppna radera dialogrutan Alternativ. "Short Radera" kan du radera allt snabbt och helt, lämnar dig med en helt tom skiva. "Long Radera" alternativet gör att du kan reparera skivan om den har fel eller om du har glömt ditt lösenord. Välj ett av alternativen och klicka på "Radera" för att starta formatering. När du är klar, visas en dialogruta som bekräftar att formateringen, klicka på "OK" för att bekräfta slutförandet och stänga dialogrutan och sedan du är klar.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:om hur du flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Felsökning av CD / DVD-enhet problem
 • fördelar och nackdelar med iMac
 • hur man skall avgöra moderkortet på en bärbar dator
 • hur du kopierar bilder är på en flash-enhet
 • hur man byter en CMOS batteri med 4 AA-batterier
 • hur man kommer åt hd via en USB-hubb
 • hur man skapar en speglad enhet
 • hur man bränner g filer på en CD
 • hur man gör skärmen ljusare på en bärbar dator
 • hur man startar upp till optisk enhet på en MacBook