Dator > hur man skapar en bootbar USB med USB 2.0

 • hur man skapar en bootbar USB med USB 2.0


 • Om du vill förhindra att datorn katastrofer i framtiden, är en av de bästa sakerna du kan göra för att skapa en bootbar USB flash-enhet. Detta kommer att ge dig tillgång till (och kanske reparera) viktiga delar av din hårddisk i händelse av att ditt operativsystem slutar fungera. Operativsystemets installationsskiva är förmodligen startbar redan, men ett USB-minne gör en mycket bättre startdiskett, eftersom det är tåligare och kan inte repas, till skillnad från en CD. Det snabbaste sättet att kopiera nödvändiga filer är att använda en USB 2. 0 port med en USB 2. 0-kompatibel flash-enhet. USB 2. 0 ger mycket högre överföringshastigheter än äldre USB-portar, så du behöver inte spendera så mycket tid att vänta på filer att kopiera

  Du behöver:.
  Blank 4 GB (Windows) eller 8 GB (Mac ) USB-minne.

  Windows


  1.
  Sätt in Windows-installationsskivan i datorn och koppla in din USB-flash-enheten i en ledig USB 2. 0 port.
  2.
  Installera ett program för att skapa en startbar flash-enhet. Det bästa alternativet för närvarande finns tillgängliga är WinToFlash, tillgänglig gratis på nätet (se länk i Resources). Det är möjligt att upprepa några av programmets funktioner med hjälp av kommandotolken, men för de flesta användare är WinToFlash ett mycket bättre alternativ, eftersom den tar bort risken att av misstag radera din hårddisk.
  3.

  Öppna WinToFlash och klicka på "uppgift" fliken. Välj den version av Windows du använder från rullgardinsmenyn och klicka på "Kör". Klicka på "Välj"-knappen bredvid "Setup Path" och "USB Drive" fält för att tala om för programmet var du hittar din installations-CD och flash-enhet. Klicka på "Kör" igen och låt programmet kopiera filerna till din USB-enhet. Eftersom du använder USB 2. 0, kommer processen springa mycket snabbare än det skulle göra om du använder en äldre USB-port.

  Macintosh


  1.
  Sätt dina Mac OS skivan i datorn och koppla in din USB-flash-enheten i en ledig USB 2. 0-port.
  2.
  Välj "Verktyg" på menyraden, klicka sedan på "Skivverktyg". Välj din flash-enhet och klicka sedan på "partitionen. "
  3.
  Välja "1 partition" från "Volym Scheme"-menyn och klicka sedan på "Alternativ" och välj rätt partitionsschema. För nyare Intel-baserade Mac-datorer, välj "GUID Partition Table". För andra konfigurationer (PowerPC, DOS) välja en av de andra alternativen. Klicka på "OK" och återgå till huvudskärmen. Din disk är nu startbar-det behöver bara filer
  4
  Klicka på "Restore" fliken på huvudsidan Skivverktyg skärmen. . . Dra Mac OS skivsymbolen till "Source" område och ditt minne ikon till "Destination"-området. Klicka på "Restore" för att starta kopieringen. Detta tar cirka 20 minuter (för OS X Snow Leopard) via USB 2. 0, men detta är betydligt mindre tid än att kopiera via USB 1. 0.

  Tips och varningar


 • att starta upp från USB-minne på en dator, starta om datorn och öppna BIOS genom att trycka på "F2", "F8" eller en annan nyckel, som ska visas på skärmen precis när du slår på datorn. Hitta "Boot" eller "Boot Device Prioritet"-menyn och sätta din USB-enhet i toppen av listan. Datorn kommer nu att leta efter ett startbart USB-enhet innan den startar från hårddisken eller andra enheter. Spara inställningarna och avsluta. Om datorn inte omedelbart starta från USB-enheten, starta om och det bör fungera korrekt.
 • starta från din USB-minne på en Mac håller du ner "Option"-knappen när du slår på din dator, tills du se en lista över startbara enheter. Välj din flash-enheten och tryck sedan på "Enter".

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:epoxiharts avlägsnande

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en bootbar USB
 • hur man ansluter en Samsung Bluetooth till en bärbar dator
 • hur man fixar verktyget Toshiba fingeravtryck i Windows 7
 • hur man kan minska datakostnader maskinvaruunderhåll
 • mini bärbara datorer pros & cons
 • kan du ansluta en video projektorn till en bärbar mini?
 • hur man stack platt datorskärm
 • hur man köper ett trådlöst mus för bärbara datorer
 • hur man skapar en bootbar usb-minne för XP
 • hur man reda på om en skrivbar CD är stängd