Dator > hur man hittar filer på en server

  • hur man hittar filer på en server


  • En av fördelarna med att använda en server är förmågan att organisera och lagra digitala filer. Som ett resultat, låter varje operativsystem för inte bara lagring av filer, men har verktyg för att hitta filerna när de sparas. På grund av antalet olika operativsystem för servrar, finns en mängd olika sätt som du kan hitta filer som du lagrar

    Du behöver:. .
    Dator med CD-brännare
    CD-R eller CD-RW.

    Mac OS X


    1.
    Använd Finder verktyg för att söka efter filer om du arbetar i en Mac OS X miljö.
    2.
    Logga in på Mac OS X Server.
    3.
    Använd Finder verktygsfältet eller klicka på "Arkiv> Hitta" och söka efter en fil via dialogrutan. Sök efter plats på diskett, innehåll och genom avancerade sökkriterier, t. ex. tid stämpel, vilket är det datum och klockslag när filen ändras eller skapas.

    Linux


    1.
    Hitta filer i Linux server operativsystem. Logga in Linux-server. Öppna ett kommandofönster. Kommandot Sök körningar med kommandoraden, istället för grafiskt gränssnitt.

    kommandot Sök är det mest flexibla och otvivelaktigt den mest kraftfulla. Utmaningen med operativsystemet Linux är att det finns flera typer av Linux-distributioner, t. ex. Red Hat, Slackware, Mandrake, Ubuntu och många andra. Även med alla dessa val kommandot Sök kommer att arbeta med var och en av dem

    2.
    Typ "man hitta" att se hur man använder kommandot. Kommandot Sök har en hel del parametrar som du kan ange när du använder den. Det kommer att läsa manualsidan för, i detta fall, kommandot Sök, inklusive exempel på hur man använder kommandot.
    3.
    Sök på plats på diskett, innehåll och genom avancerade sökkriterier, t. ex. tid stämpel, vilket är det datum och klockslag när filen ändras eller skapas.

    Windows


    1.
    Använd sökfunktionen för att hitta filer i ett Windows operativsystem för servrar. Logga in i Windows Server.
    2.
    Klicka på Start-knappen. Du kommer att se en ruta att skriva in i dina sökkriterier eller använda den inbyggda verktyg som finns i övre högra hörnet i en Explorer-fönster.
    3.
    Sök på plats på diskett, innehåll och genom avancerade sökkriterier, t. ex. tid stämpel, vilket är det datum och klockslag när filen ändras eller skapas.

    tips och varningar


  • vill söka mer effektivt efter filer, prova en mer allmän strategi. Om du inte är helt säker på filnamnet eller filtyp göra din sökning så allmän som möjligt. Till exempel om du är osäker på om filnamnet är "nytt arbete order. docx" skriver i "nya" eller "arbete" för att få en större pool av sökresultaten att titta igenom.
  • Generellt gäller att ju mer information du har om filen du letar efter, desto snabbare kommer du att hitta den. Detta omfattar även information om vilken mapp den ligger i, när den skapades, när den ändrades senast, filtypen, etc.
  • Var medveten om att varje operativsystem har en förmåga att gömma system /nyckel operativsystemfiler. I de flesta fall bör detta inte vara ett problem, men om du specifikt söker för en av dessa filer kan du behöva göra ändringar i hur filerna visas för att du kan söka efter dessa.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man bestämmer hur mycket gigabyte på en dators hårddisk





Relaterade artiklar


  • hur man donera en bärbar dator till ett land i tredje världen
  • hur man kan spara papper vid utskrift
  • hur till vända på förenklade hitta genom Apple Remote Desktop
  • hur man tråd en katt 6 nätverkskabel
  • hur man använder s-video på en dator
  • hur man uppgraderar minnet i en iMac
  • Lägga till en USB-kort
  • hur du justerar bildformatet på en LCD
  • Hur man återskapar en kompakt flashdrive
  • skillnader i PCI-platser