Dator > DIY: dator backup batteri för kraftförsörjning

 • DIY: dator backup batteri för kraftförsörjning


 • Bygga ett reservbatteri källa, annars känd som en avbrottsfri strömförsörjning (UPS), kan göras hemma av någon med amatör kunskap om elektrisk utrustning och lite tålamod. Backup batterier används huvudsakligen för att ge en gyllene tid för att spara arbete innan du stänger av i händelse av ett strömavbrott. Med en gör-det-själv-backup batteri, men du kan bygga ut systemet att ge timmars backup-tid

  Materials.

  De komponenter som behövs för att bygga din egen backup batteri levererar är tillgängliga vid alla fordons-butik. De är en inverter, ett grenuttag, en "våt" bly-syra eller djupt cykeln batteri och en DC strömförsörjning med omvänd nuvarande skydd. Omriktaren, batteriet och strömmen måste vara tillräckligt stark för att möta dina krav. Till exempel, om din dator kräver 400 watt per timme för att drivas (en rejäl belastning) uppmanar projektet för en 40-amp batteri, en DC spänningskälla som kan leverera detta belopp av kraft och ett 430-volts förstärkare omriktaren driva systemet för en timme efter ett strömavbrott.

  Konstruktion

  Att bygga det här systemet är enkelt. Det börjar med att ansluta likströmsförsörjningen in i väggen och ansluta den till batteriet med krokodilklämmor. (Klippen bör anslutas så lågt på batteriet noder som möjligt eftersom senare två uppsättningar klämmor är anslutna till varje nod. ) Vid denna punkt är batteriet laddas. Därefter omriktarens krokodilklämmor är anslutna till batteriet. Sedan ett grenuttag är ansluten till omriktarens utgång, och datorn och bildskärmen är ansluten till ett grenuttag.

  Tips

  Eftersom batteriet ständigt laddas i detta system kommer vissa batterier fungerar inte bra. De flesta UPS-enheter använder slutna bly-syra (SLA) batterier känd som "gel celler. " Dessa gel celler är benägna att utveckla luftbubblor när de är överbelastade och snabbt bryts ner i ett system som detta. Den bästa typen av SLA-batterier för detta system är "våt" blybatterier som innehåller vanlig flytande svavelsyra elektrolyter. För lite extra pengar, kan du plocka upp en djupt cykel batteri, som inte har väte biprodukt och är inte lika känsliga som våt blybatterier.

  Det är viktigt att få en DC spänningskälla som levererar samma mängd spänning som batteriet kan hålla när det är laddat till kapacitet. Som hindrar dig från underladdning och överladdning av batteriet. Detta är känt som en underhållsladdning. Den underhållsladdning kommer aldrig att ladda batteriet helt, dock, och kommer batteriet att sakta sulfat och så småningom dö. För att förhindra detta kan du ge batteriet en toppning laddning genom att få nätaggregat med varierande spänningar och bara öka spänningen på tillfälle till toppen av batteriet. Dessa typer av nätaggregat är inte billig, dock. Ett annat alternativ är att ladda batterierna fullt med en större strömförsörjning eller batteri avgift när en topp avgift behövs. Batterier bör vara av högsta debiteras en gång var sjätte månad.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:förteckning av löstagbara lagringsenheter

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar USB-hastighet
 • hur du ansluter en skrivare till en router
 • hur man diagnostisera en minneskrets
 • hur man reda på vilken typ av ljud enhet du har
 • felsökning av en Hewlett-Packard övervaka
 • Ta bort objekt i Cruzer minne
 • Hur komprimera en flash-enhet
 • Hur man testar hastigheten på en DVD-enhet
 • hur isär en dator
 • hur man använder Föräldrakontroll i Windows 7