Dator > Hur konvertera en LAN-modem till ett trådlöst modem

 • Hur konvertera en LAN-modem till ett trådlöst modem


 • Konvertera ett LAN (Local Area Network) modem till ett trådlöst modem i form av en trådlös router gör det möjligt för en användare att ansluta till Internet från var som helst inom ett givet intervall. Wi-Fi-utrustade datorer eller annan Wi-Fi-klar elektroniska apparater, inklusive trådlös skrivare och spelkonsoler, såsom Nintendo Wii eller PlayStation3, är några exempel. En trådlös modem /router gör det också möjligt för användaren att skapa ett trådlöst hemmanätverk så filer kan delas av två eller flera datorer utan en direkt anslutning i form av besvärliga kablar.

  Du behöver:
  Internettjänst
  . LAN-modem.
  Trådlös router.
  Ethernet-kabel.


  1.
  Stäng av och dra ur från ditt LAN modemet.
  2.
  Bort Ethernet-kabeln (vanligen blå) från datorns Ethernet-port (lämna den ansluten till LAN-modem), om en dator är ansluten till LAN-modem. Stäng av datorn.
  3.
  Anslut Ethernet-kabeln du just kopplas bort från datorn (eller en ny Ethernet-kabel om du inte använder en redan befintlig ett) till baksidan av trådlös router så att den körs nu från LAN modemet till den trådlösa routern. Lämplig anslutning på baksidan av den trådlösa routern är i allmänhet märkt "Ethernet" eller "Internet".
  4.
  Anslut strömkabeln till och sätt på LAN modemet. Låt LAN modemet ungefär 30 sekunder för att helt starta upp. En serie lampor på framsidan av LAN-modem bör blinka och sedan bosätta sig i en ganska stadig blinkande mönster.
  5.
  Anslut strömkabeln till och slå på den trådlösa routern. Låt den trådlösa routern ungefär 30 sekunder för att helt starta upp. En serie lampor på framsidan av den trådlösa routern ska blinka och sedan bosätta sig i en ganska stadig blinkande mönster.
  6.
  Starta en Wi-Fi-utrustade datorer eller annan Wi-Fi-klar elektroniska apparater som du vill ansluta till Internet genom den trådlösa routern. Slå på alla som för närvarande avstängd.
  7.
  Access din favorit webbläsare (t. ex. Internet Explorer eller Mozilla Firefox) på Wi-Fi-aktiverad dator för att kontrollera din Internetanslutning.

  Access funktioner som kräver tillgång till Internet på den andra Wi-Fi-klar elektroniska apparater för att kontrollera din Internetanslutning.

  Vissa Wi-Fi-aktiverad datorer och andra Wi-Fi-klar elektroniska apparater måste du manuellt ansluta till ett nytt trådlöst nätverk. För dator /enhet särskilda instruktioner, se antingen den medföljande manualen /bruksanvisning eller besök tillverkarens webbplats.

  Tips och varningar


 • Ett alternativ till den metod som beskrivs ovan skulle vara att helt enkelt ersätta den nuvarande trådbundet LAN modem med en trådlös LAN-modem, vilket eliminerar behovet av en trådlös router.
 • Vissa trådlösa routrar levereras med installations-cd. Om den trådlösa routern innehåller ett installations-CD, sätt in CD-skivan i datorn (mest installations-cd körs automatiskt vid isättning). I de flesta fall kommer installations-CD ger dig router-specifika, steg-för-steg-anslutning instruktioner som kan ersätta de som ovan. Du kommer också få instruktioner om hur du namn och skydda ditt trådlösa nätverk.
 • Om den trådlösa routern som inte inbegriper ett installations-CD, kan du behöva åtkomst till routern tillverkarens webbplats för att hämta och installera nödvändiga router-specifika drivrutiner och trådlösa installationsanvisningar innan du kan komma åt Internet genom din trådlösa router.
 • Innan du köper en trådlös router eller försöker konfigurera ett trådlöst nätverk, se till att alla datorer du hoppas att ansluta till Internet är utrustade med en trådlös adapter (Wi-Fi), annars måste du köpa en extern trådlös adapter (som vanligen ansluts till USB-porten).

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man fyller bläck huvuden

Relaterade artiklar


 • hur du kan få en dator i ihopparningsläge
 • Fördelarna med att använda handhållna datorer i klassrummet
 • hur du formaterar en hårddisk på ett enkelt sätt
 • Inaktivera tangentbordet på en Sony Vaio FRV
 • hur du överför data från en diskett till en CD
 • Toshiba batteri för bärbar dator problem
 • Hur man använder en koreansk hangul tangentbord
 • hur man byter en RAID-styrenhet
 • Hur konvertera en linje utgång till RCA utan en konverterare
 • hur man byter LCD på en MacBook