Dator > Vad kan jag ta bort för att få mer utrymme på min backup?

 • Vad kan jag ta bort för att få mer utrymme på min backup?


 • Även om dagens interna hårddiskar är relativt stabila, bör användarna utföra alltid en regelbunden backup för personliga filer, nämligen skola och arbete dokument, bilder, musik och annan värdefull information. Slut på utrymme på "destination" hårddisk är ett vanligt problem, och även online backup-tjänster kan ha problem. En liten kunskap om vad man ska ta bort från de säkerhetskopierade filerna kan frigöra gigabyte utrymme, vilket kan betyda skillnaden mellan att köpa en större hårddisk och använda vad du redan äger.

  Du behöver:
  datorns tangentbord
  . Kvinna mini DIN till USB-adapter.
  Driver installations-cd.

  Kontrollera din Backup Drive

  Öppna mappen Säkerhetskopia på målenheten och innehåll visa i listformat för att se hur mycket data varje mapp innehåller. På en Windows-dator väljer du "Visa i grupper" under menyn "Visa". Om du arbetar på en Mac, välj "Visa visningsalternativ" från menyn "Visa" och bekräfta att "Beräkna alla storlekar" är markerad. Sortera mappar efter storlek (från största till minsta) för att se vilka mappar på en backup-enheten är kandidater för bantas ned. Eftersom det är nu en terabyte värld, inte bryr sig med mappar som innehåller mindre än 100 megabyte, såvida det inte finns ett stort antal av dem.

  Eliminera Program

  Program kan ta upp mycket hårddiskutrymme. Stor, multifunktionell sviter inklusive Microsoft Office och Adobe Creative Suite kan äta upp utrymme på backup-enheten. Om du har den ursprungliga media hands i fall du behöver installera om kan du ta bort dessa filer från säkerhetskopian.

  Papperskorgen Cache

  En annan mapp som innehåller onödiga data är Internet cachemappen. Cache-filer innehåller data (oftast bildfiler) som plockas upp när du surfar på webben. Dessa filer brukar vara begravda djupt i mappstrukturen, särskilt på en Windows-dator. På en PC, är "Temporary Internet Files" mappen hittas genom att öppna "Användare" mappen på den högsta nivån på hårddisken, öppna ditt användarnamn katalog (anges med ditt kontonamn i Windows), sedan öppna "AppData", " Lokala, "" Microsoft "och" Windows ". Observera att du måste aktivera "Visa dolda filer, mappar och Drive" i "Mappalternativ" fönster (nås genom att högerklicka på mappen), om du har flera användarkonton, måste du utföra denna process med varje konto .

  Mac-användare kommer att ha lättare att ta bort dessa filer, på en Mac, är den mapp som heter "cachar" och den hittat genom att öppna din "Home"-mapp (anges med ditt kontonamn på Mac ), sedan "Bibliotek" och "Inställningar. Precis som med Windows, måste du utföra den här processen för varje användarkonto.

  Musik Film

  Sök efter alla stora mappar som innehåller filmer som importeras från DVD och mappar fyllda med MP3-filer. Även om mycket av dagens media säljs strikt i ett digitalt format, i många fall är det innehåll som du redan äger på en fysisk kopia. Kolla i dina filmer och mappar musik för att se vilka mappar är kopior av media som du redan äger. Om det finns kan du ta bort dem säkert.

  Andra arkiverade filer

  Om någon av dina stora mappar innehåller filer som är arkiverade på annat håll (t. ex. arbete filer som backas upp på jobbet eller en grupp av digitala bilder som du tidigare har bränt till en DVD) eller filer som du kan leva utan (exempelvis OS skivavbilder eller en klon av en dator du inte längre äger), anser kastar vissa (eller alla) av dessa filer. Det är en sak att arkivera filer som är nödvändiga för att få ditt liv tillbaka till det normala om datorn kraschar, det är en annan att vara en digital packrat och sparar varje fil du någonsin ägt eller skapas.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man byter en bärbar DVD Region kod

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter till en F-enhet
 • hur man undviker data recovery på din dator
 • hur du ansluter noncomputer högtalarna till en dator
 • hur ändrar hårddisken i en HP-dator
 • hur du koppla ihop din PS3 Bluetooth Headset
 • Vad behöver jag för att spela DVD-skivor på min dator?
 • hur man byter en genomsökning kort
 • hur du tar bort och ersätter en cd / dvd-enhet
 • hur man installerar en diskettenhet i nya Vista maskin
 • hur du uppdaterar drivrutinerna till grafikkortet