Dator > hur man får den bästa kvaliteten på LCD-skärm

 • hur man får den bästa kvaliteten på LCD-skärm


 • Det är lätt att ta kvalitet LCD-skärm för givet. Men när man betänker att du antagligen spendera mer tid med din LCD-skärm än någon annan komponent i datorn, inser du att skärmen Du stirrar på varje dag är en vital del av ditt datorsystem. Vad skiljer en LCD från en annan är bildkvaliteten. Ljuskällan, synvinkeln, och systemets grafikkort kan ha en dramatisk effekt på en LCD-prestanda. Även parametrar som t. ex. , text läsbarhet, skärpa, gråskala sortiment, färgkvalitet, eller bilden enhetlighet är viktiga.

  Du behöver:
  Tid
  . Din LCD-handboken.


  1.
  Se till att en bildskärm justeras för att prestera optimalt, grundar sig på tillverkarens rekommenderade eller standardinställningarna när så är möjligt. Kontrollera att ditt grafikkort är inställd på LCD-skärmens optimala upplösning.
  2.
  Använd Kontrollpanelen> Bildskärm Inställningar> Avancerat> Övervaka och upprätta "Screen refresh rate" (frekvens) med ett högsta möjliga. Enligt ögat experter uppdateringsfrekvens ska vara 70 Hz eller högre.
  3.
  Uppenbarligen att det viktigaste verktyget (diagnostisk utrustning) utvärdera kvaliteten på LCD-skärmen är det mänskliga ögat. Justera skärminställningarna på datorn så att skärmens ljusstyrka är ungefär samma som din arbetsmiljö. Även justera skärmens inställningar för att se kontrasten mellan skärmen bakgrunden och på skärmen tecken är hög. Och se till att textstorleken är optimerad för de mest komfort.
  4.
  LCD-skärmar har ofta problem med att fortplanta alla nivåer i gråskala (intervallet grått mellan äkta svart och rent vitt). När man producerar en ljus vit bild, många LCD-skärmar oversaturate den gråskala: den lättaste grått av skalan går förlorade i den vita bakgrunden. Övermättnad kan också leda till förlust av färgområde-en dålig färgåtergivning på en LCD-skärm i den ljusaste änden av skalan, närmast vit. En färg-tracking error uppstår när intensiteten för röd, grön och blå (RGB) inte justerar identiskt med signal-nivå förändringar för LCD-skärm. Denna brist på balans mellan RGB-kanaler påverkar färg och gråskala, men det är lättast identifieras som en förskjutning i färg inom nyanser av grått.
  5.
  perfekt enhetlig bakgrundsbelysning över en LCD hela display yta är svår att uppnå. Det är inte ovanligt för en LCD att ha svag eller stark fläckar eller variationer subtilare i färgintensitet, som ger intryck av skuggning över skärmen, eller variabel färgintensitet på LCD-displayen. Dessutom, med en mörk skärm är det enklaste sättet att upptäcka bländning och reflexer problem, vilka båda kan ha störande effekter när du tittar på en LCD-skärm. Justera manuellt övervaka inställningarna med knapparna som sitter på bildskärmens ram (omgivande ram) och meny.
  6.
  LCD-skärmar är sårbara. Döda pixlar kan uppstå när skärmen är skadad eller press har lagts på skärmen. Tyvärr är det få tillverkare ersätta skärmar med döda pixlar under garantiperioden. En sprucken eller trasig LCD display inte kan repareras och kräver en ny LCD-skärm som skall ersättas. Lyckligtvis är det enkelt att byta även om du inte är en teknisk person. Eftersom de flesta datorns tillverkare för mycket betalt, kan du försöka hitta andra företag på marknaden som säljer LCD-skärmar. Vissa platser har ett stort lager av helt nya LCD-skärmar. Om du inte hittar en viss modell noterat på webbplatser, kan du ringa eller maila dem.

  Tips och varningar


 • Ta bort damm och rengör regelbundet
 • Om du använder kranvatten för rengöring, inte över-fukta trasa och torka av skärmen omedelbart (kranvatten kan lämna vita fläckar från den upplösta mineraler)
 • Se till att du täcka munnen när du nyser eller sy framför LCD-skärm
 • LCD-skärmar är inte glas. En LCD-skärm består av en mjuk film som är mycket benägna att skada från repor, kladd, och grumling som orsakas av användning av felaktig rengöringsmedel och hårda trasor. LCD-skärmar är sårbara. Placera inte ett tryck på skärmen (döda pixlar kan förekomma). Försök också att undvika en lång exponering av LCD-skärmen för starkt solljus, stark värme, hög luftfuktighet eller dammig miljö.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur man väljer en pc bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du kopierar PowerPoint-filer på en flash-enhet
 • hur man startar utskriftshanteraren
 • hur man köper skrivare
 • hjälp med en gateway laptop
 • hur man använder en usb att ladda en trådlös mus
 • hur man kan formatera ett Memory Stick med ntfs
 • Hur får man en dator att känna igen talare
 • hur man öppnar en Dell dator fall som har fastnat
 • hur du tar bort en USB-enhet i Windows XP
 • instruktionerna för att ansluta en strömkälla till en dator