Dator > hur man rengör upp laptop / notebook vätskespill

 • hur man rengör upp laptop / notebook vätskespill


 • En bärbar dator vätskespill (vatten, kaffe, eller läsk) bör inte nödvändigtvis kosta pengar att fixa om man snabbt utföra dessa steg:

  Du behöver:.
  Handduk
  bakpulver.
  tvättsprit.
  Q-tips.


  1.
  Koppla din bärbara dator från vägguttaget.
  2.
  Stäng av din bärbara dator via dess operativsystemet.
  3.
  Lägg din laptop tangentbord möter nedåt på en ren handduk att rinna så mycket vätska som möjligt.
  4.
  Därefter lägger din laptop tangentbord möter ner i ett magasin full av billiga torkmedel som bikarbonat i minst 24 timmar. .
  5
  Efter alla överskottsvätska har runnit ut av bärbar dator, följ dessa steg för att utföra en intern städa upp.
  6
  Hitta demontering instruktioner på internet för din bärbara dator märke och modell.
  7.
  Använd ett antistatiskt armband och säkert isär din bärbara dator och se till att placera alla viktiga elektroniska komponenter på en anti . . -statisk yta
  8
  Har lite detektivarbete: spåra sökvägen vätskan reste internt för att avgöra omfattningen av utsläppet och vilka komponenter behöver rengöras och som behöver bytas ut. Vanligtvis ett kraftigt indränkt strömriktare och hårddisken är de enda komponenter som behöver bytas, men om din bärbara dator var påslagen vid spill eller du försöker slå på den efter utsläppet, behöver du även en dyr moderkort reparation eller ersättning. Ibland är om du har tur, bara styrplattan, batteri, eller DVD-spelaren blöt och moderkortet skonas.
  9.
  Rengör elektronik ombord (moderkort och eventuella extra kort som är specifika för din modell) med tvättsprit och massor av Q-tips. Vatten rester är lättast att rengöra samtidigt som tjock söt spill såsom kaffe eller läsk behöver mer uppmärksamhet och tid. Kontrollera noga att alla vinklar och vrår i styrelsen är fria från spill rester.
  10.
  Om den bärbara datorn tangentbord /styrplattan känns kladdig från en kaffe eller läsk spill, tar det isär och rengöra den ordentligt. Vissa gör eller modeller har en förseglad laptop tangentbord /styrplattan, i vilket fall du kan ha att antingen ersätta den eller alternativt helt blöta /tvätta den i en tvättsprit bad i en timme och sedan låta dem torka en vecka.
  11.
  Lämna rengjorda delar utanför i en liten sluten, dammfri, varm och skuggig plats att torka minst 24 timmar. Ingen direkt solljus eller exponering för små luftburna partiklar. Lämna en kopp full av bakpulver bredvid moderkortet för att underlätta torkningen.
  12.
  Återmontera din laptop.
  13.
  Antar att du följde stegen ovan och gjorde en grundlig rengöring och med lite tur, din bärbara dator bör strömmen och arbete som den gjorde före utsläppet.

  tips och varningar


 • Om du känner att du inte eller kan inte göra en fullständig sanering av de inre delarna, är det bäst du kontaktar reparation part dator professionell innan du slår på din bärbara dator. Erfarna tredje part (inte förknippas med den bärbara datorn tillverkaren) reparation och sjukvårdspersonal ska kunna fastställa din bärbara dator för ett par hundra dollar.
 • Under inga omständigheter bör du vara frestad att driva din bärbara dator igen innan en komplett sanering av de inre delarna. Även en helt indränkt laptop moderkort kommer att fungera igen, utan att behöva någon inre reparationsfond, om A) Laptop stängdes vid tidpunkten för utsläppet och B) Du inte försöker sätta på den igen innan en grundlig intern sanering.

Previous:nothing Next:hur du optimerar din dator för hastighet

Relaterade artiklar


 • hur man bränner en DVD-video som är för stor för min dvd
 • hur tyst pc fans
 • hur man byter HP All-in-one för att skanna till PDF
 • hur man byter en trådlös antenn för en bärbar dator
 • Felsökning Lexar hoppa enheter
 • hur du ändrar wifi-kort på en dv5
 • hur du tar bort höljet för en Acer 4420 laptop
 • vad är syftet med ett mikrochip?
 • hur man fyller lc51 patroner
 • Hur får jag en hög port Speed USB?