Dator > hur du optimerar din dator för hastighet

 • hur du optimerar din dator för hastighet


 • Varje gång datatekniker visa upp för att göra ett hembesök, man börjar be om ursäkt för att vara dumma om teknik, det är bara inte sant. Det är den teknik som är dum och för svårt att använda, även du inte vara alltför imponerad av de tekniska förmåga dator nördar-det vet vi mycket bara för att vi var offrat mer än tusen lördagskvällarna för att lära sig allt det här. Här är några tips som du kan lära dig på 10 minuter för att göra datorn snabbare
  1.
  Säkerhetskopiera allt på ett flashminne OCH YTTRE Hardrive
  Medan de flesta av råden nedan bör vara säkra nog för en nybörjare att följa, spelar ingen roll hur snabb din dator inte om du har förlorat dina filer. Jag vet, jag vet, du har lovat att backa upp allt ganska länge nu. Om du alltid har dessa viktiga dokument på en flash-enhet, kommer du att kunna få tillgång till dem från nästan var som helst, jag föredrar den typ som faktiskt klipp på din nyckelring så att du inte behöver tänka på där du lämnade det.
  2.
  ADD RAM
  Nästan varje uppgift som datorn utför passerar genom små chips som kallas "RAM", eller, mer tydligt, "minne". Det är så här: du kan komma ihåg mer grejer om du har mer papper att skriva ner saker på. Det är samma sak med datorn. Det kan göra mer om den har mer minne. Så ta dem till närmaste datorbutik och be dem att "max RAM", vilket betyder att lägga så mycket RAM-minne som datorn kan hantera.
  3.
  Använda det eller förlora det
  både Macintosh och Windows kan du lägga till eller ta bort program. I Windows "Lägg till eller ta bort program" är en funktion som finns i din kontrollpanel. Om du inte känner igen de poster som anges här, gå för det och ta bort dessa.
  4.
  DEFRAGMENTERA GENOM ATT ANVÄNDA DISK guiden Rensa
  Din hårddisk liknar ditt garage . Med tiden framträder osynliga röran genom dag till dag användning. Filer och bitar av filer hålls överallt på hårddisken, vilket innebär Oordning som kan orsaka subtila avmattning i din dators hastighet. Detta Windows-baserade verktyg kan användas för automatisk några mindre uppgifter för att rensa upp din dator. Du hittar Diskrensning Guiden finns i "Tillbehör" i Start-menyn under "Systemverktyg. " Mac OSX användare jubla; din Mac gör det för dig
  5
  SWITCH till webb-baserade applikationer
  Fler och fler applikationer körs över webben, och detta ger några tydliga fördelar framför vanliga, installerad programvara. Istället för att ta upp diskutrymme och värdefulla resurser systemet tillgång du bara dessa program via webbläsaren. Förutom webbaserad e-post kan du nu också skapa dokument, kalkylblad och även bildspel presentationer online. En extra fördel är att ingen backup krävs, som har sparat ditt arbete på webben. (Stick med lång varumärken såsom Google).
  6.
  PROVA en ny webbläsare
  Med mer och mer av ditt arbete flyttar online, en webbläsare kan ibland hjälp påskynda processen. Firefox (www. firefox. com) är ett gratis, open-source webbläsare som ofta gör arbetar online snabbare.


Previous:nothing Next:hur man ansluter en extern bildskärm till bärbar dator

Relaterade artiklar


 • fördelar och nackdelar med internet kort för bärbara datorer
 • att dölja dator ledningar
 • hur du kan få ett nytt slut på en bärbar dator sladd
 • hur du visar dolda partitioner på en flash-enhet
 • hur du ändrar toner på en Samsung ML-2510
 • Vad är Micro SD minne klasser?
 • hur du lägger till minne till en Toshiba M105 satellit
 • Hur får jag min dator att känna igen en hårddisk i CD-öppningen?
 • hur man läser en HP 9121 diskett från en PC
 • hur till få min IBM Thinkpad USB-port för att prestera bättre