Dator > hur tyst pc fans

 • hur tyst pc fans


 • Generellt fans är den överlägset största producenter av hörbart ljud i din dator. När man tänker på utbud av individuella komponenter modern PC kan innehålla, och hur mycket värme de komponenter generera inuti ditt fall, är behovet av dessa fans klar. Men måste de vara så högt om det? Lyckligtvis finns det åtgärder du kan vidta för att minska den operativa volymen på din PC: s fans

  Du behöver:.
  Skruvmejsel
  . Canned Air.
  Anti-statiskt armband.


  1.
  Identifiera primära typer av buller som genereras av dina fans. Anteckna bullernivå luftflödet alstras av fläktar, liksom alla hörbar vibrationer som kan överföras från fläkten till fallet bostäder. Fokusera på att korrigera olika typer av ljud som är mest framträdande.
  2.
  Stäng av och koppla din dator. Ta bort ditt fall är sidopanelen. Du kanske måste ta bort en skruv eller tumskruv eller ur en spärr på baksidan av målet innan du tar bort sidopanelen. Om sidopanelen har en bifogad fläkt, var noga med att koppla bort den från strömförsörjningen. Om du använder ett anti-statiskt armband, lägga den på. Om du inte använder handledsrem, vidrör metallen på strömförsörjningen till ur eventuell statisk elektricitet.
  3.
  Kontrollera alla skruvar som håller ditt fall fans på plats. Lösa eller isärplockade skruvar kan orsaka fläkthuset att vibrera, förutom att störa luftflödet. Dubbelkolla även skruvarna som förefaller vara i gott skick, dra någon som du kan utan att alltför mycket kraft.
  4.
  Observera placeringen av kabeln sortiment inuti ditt fall. Luftflödet riktas igenom ditt fall måste passera mellan eller runt varje av dessa kablar, hindrar flödet av luft med rörig kablar eller skapa smala springor mellan kablar i vägen för luftflödet kan drastiskt öka ljudet genereras. Använd twist band om det behövs för att hålla dina kablar tillsammans och ur vägen så mycket som möjligt, så att fans att lättare styra luftflödet genom fallet.
  5.
  Använd din kan luft för att blåsa bort eventuellt damm som kan ha samlats på fallet eller komponent fans. Var noga med att ta bort så mycket främmande material som möjligt från din CPU fläkt, grafikkort fläkt (ofta sitter på undersidan av kort) och hårddiskar. Dessa enheter fungerar vid högre temperaturer, om isolerad i damm och smuts, som kan orsaka sina fans att arbeta övertid för att kompensera.
  6.
  Byt ditt fall är sidopanelen. Undersök sidopanelen så att de passar ordentligt mot frontpanelen och dra åt någon skruv eller annan mekanism som håller den på plats.

  Tips och varningar


 • Mer erfarna användare kan ta ytterligare steg för att minska eller kontrollera deras fall akustik. Några särskilt användbara ändringar omfattar placering gummiringarna mellan fläkt skruvar och ditt fall material, anpassning komponent fläkthastigheter manuellt via BIOS eller drivrutin när så är möjligt, och ersätter lager kylfläns termisk pasta med en högre kvalitet för att minska fall temperaturer


Previous:nothing Next:Hur kan jag lagra konverterade videofiler utan hårddisk utrymme?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en enhet startbar
 • hur man riva en Medion bärbar dator
 • Fördelarna med ett biometriskt fingeravtryck
 • hur du uppgraderar hårddisk i en X60
 • hur till återvinna min Seagate extern HD
 • bluetooth datahastighet vs wi-fi
 • hur man borra & fylla en tonerkassett
 • hur man byter HP All-in-one för att skanna till PDF
 • hur att reparera shift-tangenten på en gateway laptop
 • instruktioner om hur man installerar en Intel Q9550 cpu