Dator > skillnaden mellan en bläckstråleskrivare & en bläckstråleskrivare

 • skillnaden mellan en bläckstråleskrivare & en bläckstråleskrivare


 • Bläckstråleskrivare är viktiga datorer i många människors liv och bidra till att skapa allt från brev till naturlig storlek affischer. När termen "bläckstråleskrivare" täcker ett par olika typer av utskrifter mekanismer. Mellan kontinuerlig, termiska och piezoelektriska bläckstråleskrivare, det finns många viktiga skillnader som ger dig insikt i den överraskande komplexa värld att lägga bläck på papper

  Definition av en bläckstråleskrivare

  En bläckstråleskrivare är en skrivare som tvingar svart eller färgade bläck genom en kammare eller munstycket på ett medium som papper. Dessa typer av skrivare används ofta i hem, kontor och storskalig kommersiell verksamhet. Kommersiella bläckstråleskrivare modeller, medan samma princip till hemmet versioner, har ett par viktiga skillnader som gör dem opraktiska i ett konsument miljö --- nämligen att de är mer komplicerade, dyrare och mindre effektiva för at-home utskrifter.

  typer av bläckstråleskrivare

  Det finns två typer av bläckstråleskrivare: kontinuerlig bläckstråle-och drop-on-demand. Enligt drop-on-demand paraply är termisk bläckstråleskrivare och piezoelektriska bläckstråleskrivare, som båda har en stark närvaro på konsumentmarknaden. Kontinuerlig bläckstråleskrivare är funktionellt skiljer sig mycket från drop-on-demand skrivare och används främst för kommersiella ändamål.

  Till ständiga bläckstråleskrivare

  I en kontinuerlig bläckstråleskrivare, är det bläck ständigt flödar. Eftersom bläcket flyter genom systemet, är droppar som avleds av en piezoelektrisk kristall, antingen till en reservoar skall återanvändas eller på medium. Fördelen med denna typ av system är att, på grund av konstant flöde av bläck, kan vissa typer av bläck skall användas som skulle täppa upp en bläckstråleskrivare eller piezoelektrisk bläckstråleskrivare, tryckning förekommer också snabbt. Men kontinuerlig bläckstråleskrivare är dyrare än termiska och piezoelektriska bläckstråleskrivare och tenderar att Tryckfärgsavfall (termisk och piezoelektriska bläckstråleskrivare är bättre på att spraya bläck endast där det behövs).

  Om Termisk bläckstråleskrivare

  På insidan av ett bläckpatronen i en termisk bläckstråleskrivare, är ett motstånd uppvärmd som orsakar en luftbubbla för att bilda och tvinga fram en droppe av bläck på det väntande medium. Den termiska bläckstråleskrivare är den vanligaste formen av bläckstråleskrivare ses i konsumentens hushåll eftersom det tenderar att bli mer överkomliga (men långsammare än det kommersiella bläckstråleskrivare). En termisk bläckstråleskrivare är dock inte samma sak som en termisk skrivare, som värmer speciellt papper att bilda en bild på papper, denna typ av skrivaren är ofta används för att skriva ut kvitton och streckkoder

  Om piezoelektrisk bläckstråleskrivare <.

  piezoelektrisk bläckstråleskrivare är konsumentinriktade skrivare som termiska bläckstråleskrivare. Funktionellt, dessa är nästan identiska med termiska bläckstråleskrivare, förutom att istället för att bilda en luftbubbla i bläck kammaren med värme, de orsakar kristaller i bläck kammaren att expandera med en elektrisk laddning, som tvingar ut bläcket.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:det bästa PC-kort för Mac

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar din CPU P3 att gå fortare
 • hur du lägger till RAM-minne till en Xerox 6180
 • jämförelse av CRT-och LCD-skärmar
 • hur man fyller PK patroner
 • hur du tar bort en Ricoh toneruppsamlingsflaska
 • processor krav
 • hur man installera mjukvara på en Dell Inspiron
 • hur räntan skrivare
 • hur man byter en Inspiron 9100 grafikkort
 • hur man fyller Dell-skrivare