Dator > hur man fixar LCD-skärmen på en bärbar dator

 • hur man fixar LCD-skärmen på en bärbar dator


 • En bärbar dator är LCD-skärmen kan krångla när den ena av de två ingående elektroniska komponenter gå illa. Oftast kan problemet avhjälpas genom reparation eller utbyte av bakgrundsbelysning eller omriktaren. För att kontrollera om problemet ligger med skärmen, ansluta datorn till en extern bildskärm, såsom en stationär bildskärm. Om den externa bildskärmen fungerar bra, då det betyder att bärbara skärmen är trasig och behöver repareras

  Du behöver:. .
  Laptop
  Skruvmejsel.
  Ny bakgrundsbelysning.
  Nya inverter.
  Lödkolv och klistra.

  Process


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln från AC elnätet. Vänd på datorn och ta bort batteriet höljet för att lossa batteriet från dess kammare.
  2.
  Leta skruvar längs infattning (plastramen gränsar till LCD-panel) och ta bort dem. Det kan finnas gummitätningar över skruvarna som du måste bända loss för att komma åt skruvarna på undersidan. Vissa bärbara datorer kan också ha skruvar på sidan av LCD-panelen. Ta bort alla innan.
  3.
  Dra försiktigt ramen bort från skärmen. Placera ett finger mellan plastram och LCD-skärmen och arbeta dig längs omkretsen för att lossa spärrarna. Släpp lås alla till fri LCD-panelen från den bärbara datorn är höljet. För att undvika skador, undvika att använda ett vasst föremål i närheten av en LCD-skärm.
  4.
  Koppla ur videokabeln och kabeln från baksidan av LCD-skärmen, och ta enheten ur den bärbara datorn. Leta upp och kontrollera en liten grön styrelse som sitter på undersidan av skärmen-detta är omriktaren panelen. Om anslutningar i någon ände är lösa, fäst dem ordentligt och kolla för visning. Om skärmen fortfarande är tom ta del ut och testa på en fungerande LCD-monitorn. Om arbetsspråket monitorn inte visa bilder efter installation av omriktaren, betyder det att problemet ligger hos omriktaren och att den behöver bytas ut.
  5.
  Om du installerar en ny inverter och fortfarande får inga bilder, måste du fixa bakgrundsbelysningen problem. Leta upp en lång, tunn lysrör på sidan av LCD-panelen och demontera det från displayen montering. Ta gummi flikar från båda leder (slutar) och kontrollera lösa anslutningar. Om lösa, löda dem ordentligt. Om skärmen fortfarande inte fungerar, byt röret med en ny. På denna punkt har du testat både omriktaren och röret genom att kontrollera lösa anslutningar, och ersattes båda komponenterna.
  6.
  Återmontera den bärbara datorn genom att montera in LCD-panelen i den bärbara datorn ram och sätta alla skruvar igen. Slå på den bärbara datorn. Det bör nu visa bilder med full ljusstyrka.

  Tips och varningar


 • Om du måste byta LCD delar, se etiketten på komponenten för tillverkaren referensnummer. Du kan använda den lediga nummer för beställning av reservdelar direkt från tillverkaren eller från en annan källa. Försök aldrig att installera en komponent utan att först kontrollera kompatibilitet med din bärbara dator, eftersom det kan allvarligt skada datorn. Aldrig använda generiska reservdelar, för bättre prestanda och hållbarhet.
 • Om du har några överblivna delar såsom kablar och skruvar efter ihopmontering den bärbara datorn, betyder det att du inte har gjort det ordentligt. En dåligt monterad elektronisk komponent är farligt och du bör åtgärda problemet omedelbart.

Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du installerar ett PCI-kort i en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Western Digital 500 GB hårddisk
 • Lägga till en trådbunden skrivaren till en trådlös dator
 • hur man byter en. doc enhet på en dator från HP
 • hur man installerar ett grafikkort på din stationära dator
 • hur du tar bort iMac minne
 • hur Flash BIOS med awdflash
 • det bästa sättet att ansluta modemet till DSL-telefonlinje
 • Hur man återskapar en fast / diskett
 • hur du ansluter en Toshiba Tecra A1 upp till en TV för en presentation
 • Hur du donerar en gammal datorn i Ohio