Dator > skrivarunderhåll tips

 • skrivarunderhåll tips


 • Precis som alla annan utrustning med många öppningar, ventiler, rörliga delar, förbrukningsmaterial och fysiska ingångar och utgångar, skrivare behöver regelbundet underhåll för att säkerställa en smidig drift. Även periodiska skrivare tjänsten av en professionell hjälp av en specialiserad kit är god praxis kan rutinunderhåll ofta lösas på en gör-det-själv-grund och hjälper till att spara på kostnaderna samtidigt förlänga skrivarens livslängd.

  Head Cleaning

  En smutsig skrivare huvudet leder ofta till bläckfläckar på utskrifterna och igensatta munstycken bläck. Även många skrivare innehålla någon form av automatiska rengöringen är det oftast under par, och gör det manuellt varje gång i en stund är nödvändig. Ta av patronen skall huvudet rengöras med en mjuk, fuktig eller lätt fuktig bomullstrasa. Använd inte alkohol eller papper-detta kan skada huvudet. Använd istället vatten och en bomullstuss. Även innan du byter kassetten eller slår på skrivaren, se till att cheferna har torkat tillräckligt bra, eftersom du sätter en patron i en skrivare med en fuktig eller våt huvudet leder till att de kladdar med bläck, vilket gör rengöringen meningslöst. Rörelseresultatet en skrivare med en fuktig huvud kan sannolikt vara en elektrisk fara.

  Hålla bläcket torkar

  Bläck torkar inuti skrivaren munstycken i bläckstråleskrivare kan allvarligt påverka prestandan, eftersom de delvis blockerade munstycken inte längre kan leverera rätt mängd bläck som ska besprutas att ordentligt skriva ut sidan. Människor ignorerar ofta detta faktum, och är under uppfattningen om att om de inte använda skrivaren kan de hålla färgen så länge de vill utan problem. Men när skrivaren så småningom användas, berättar utskriftskvaliteten hela historien. För att åtgärda detta, tryck en gång i veckan bör vidtas för att hålla bläcket i flödet och förhindra torr-ups. Med färgskrivare, en svartvit och en färg utskrift ska skrivas för att fungera väl både patroner och toner

  Handling papperstrassel

  En printerfel händer på grund av flera orsaker, bland annat papper som matas till skrivaren på ett otillbörligt sätt, pappret har veck i den, och använder papper av olämpliga storlek för skrivaren. Många papperstrassel kan hanteras genom att driva av skrivaren och sedan tillbaka på. Om det inte fungerar, prova att försiktigt dra ut papperet-man måste vara uppmärksam för att se till att papperet inte är drog alltför kraftfullt att brottas ut-det kan skada skrivarens delar. För det säkraste papper bort, prova att höja eller ta bort luckan som ger tillgång till papper hjulen. Pappret kan sedan tas bort försiktigt med lätthet.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur tråd min dator inne i tornet

Relaterade artiklar


 • Optical Mouse 3000 instruktioner
 • typer av bussar i datorer
 • hur du uppgraderar pci grafikkort för HP xw6200
 • hur man använder en bärbar dator skärm för Xbox
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • acer aspire 3680 Demonteringsinstruktioner
 • Vilken typ av chip gör en dator fungerar?
 • hur du installerar minne i IBM T42
 • Lägga till en skrivare till datorn utan en disk
 • hur säkra en dator från hackare