Dator > fördelarna med storbilds-skärmar

 • fördelarna med storbilds-skärmar


 • Du behöver:
  liten mejsel som
  . Optisk enhet.

  När datorn tekniken förbättras, gör det teknik för datorskärmar. Framsteg inom displayer ger bättre färgåtergivning, bättre uppdateringsfrekvens, högre upplösning och större fysisk storlek. Som produktionsmetoder förbättra, dessa framsteg blir billigare att i produktion-modell bildskärmar, och minskningen prisöverföringar konsumenten. Ändå kostar större skärmar mer, och fördelarna kan vara oklart för en del.

  Display Egenskaper

  Tillverkare behandla sina större skärmar på ungefär samma sätt som biltillverkare behandla sin full-size sedans. Funktioner som skulle vara frivilligt för mindre skärmar kommer ofta standard på större skärmar. Från och med 202C skillnaden paus var omkring 20 inches. Bildskärmar 20 inches eller större, som en standard, innehåller ofta bättre står, ljusare motljus, högre nivå som kontrast och snabbare uppdateringsintervall. Övervaka tillverkare inkluderar de bästa displayen egenskaper på deras top-of-the-line modeller. Vanligtvis top-of-the-line modeller är också deras största.

  Synliga området

  Den bild som produceras på en datorskärm består av pixlar. Tillverkarna försöker upprätthålla ett visst antal pixlar per tum (ppi eller dpi). Detta gör att en viss enhetlighet när nya monitorer. Eftersom det visade PPI av monitorer förblir densamma, större bildskärmar visar fler bildpunkter. Till exempel en bildskärm som kan producera 72 ppi och visa en bild som är 1. 440 pixlar bred skulle behöva 20 inches av övergripande utrymme för att visa hela bilden. Bildskärmar med en horisontell dimension något mindre inte skulle kunna visa hela bilden på en gång. Bilder är inte det enda område där detta är tillämpligt. Full-HD (HD) TV är inspelad på 1. 920 bildpunkter i den horisontella dimensionen. Alla skärmar oförmögna att producera 1. 920 pixlar horisontellt är oförmögen att visa hela bilden utan att ändra storlek.

  Produktivitet

  Eftersom data visas med exakta antalet pixlar ger "visningsbara området" karakteristisk för monitorer upphov till en annan fråga. Om du klämma mer pixlar i ett mindre utrymme, blir bilden för liten för att urskilja exakt. Å andra sidan, om din skärm är för liten, är du inte kunna se hela bilden, dokumentet eller arbetsområde på en gång. En tillräckligt stor display kan du se hela arbetsytan-ibland mer än en-på en gång, utan att behöva rulla runt eller byta mellan programmen. Ta till exempel webbdesigners. De måste kunna redigera HTML och se resultaten. På en liten skärm, skulle de vara tvungna att växla mellan HTML och den resulterande sidan. Med en stor skärm, kan de se båda samtidigt.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:hur du lägger till minne till en Alienware laptop

Relaterade artiklar


 • Lägga till ett större batteri till en funktion för reservkraft
 • fördelarna med storbilds-skärmar
 • Hur byter jag kontroller på en KVM-switch?
 • reparation tips för en asus laptop
 • hur man byter en t8100 processor
 • hur man justerar färg på en skrivare för att matcha akvarell original
 • hur man rapporterar en stulen dator
 • Dell Workgroup Laser kontra personlig skrivare
 • hur man installerar en ny hårddisk för en Dell stationär dator
 • ansluter DVI-eller VGA