Dator > kolin metallrengöring

 • kolin metallrengöring


 • Kolin är en hydroxid bas nära besläktad med klor. Det är dock kolin lättare att absorbera och anses också vara en av de nödvändiga näringsämnen för kroppen. När det är aktiverat av kroppen Kolin förvandlas till trimetylamin. Faktum är att många hälsokostaffärer säljer kolin som ett kosttillskott. Dock är kolin används till något helt annat utanför kroppen. I en värld av metallrengöring, är kolin känd som en fas överföring katalysator som orsakar en reaktion med metallen och den andra ingredienser som orsakar smuts och andra föroreningar i lyftas bort från ytan av metallen.

  Mikroelektronik

  Kolin är oftast en ingrediens i icke vattenhaltigt rengöringsmedel för mikroelektronik. Kolin ger en bas för rengöring substances. Choline generellt gör upp mellan 5 och 20 procent av rengöringsmedel. Kolin, när det blandas med andra ingredienser, skapar ett lösningsmedel som fäster på smuts och andra föroreningar som finns på mikroelektronik och tar bort då. Basen egenskaper kolin används också för att stabilisera andra ingredienser i dammsugaren. Typiskt elektroniska delar doppas i kolin lösning eller placeras i ett Sonic rengöringsmaskin som använder en kolin lösning. Det främsta syftet att kolin används för att band fotoresister från kretskort. Enskilda konsumenter nästan aldrig kommer att ha något behov av att anställa kolin metallrengöring.

  Reningsprocess

  Rengöring med kolin bas är en enkel process. De mikroelektroniska metaller placeras i rengöringslösning och oftast vibrerade, som i fallet med Sonic städare, tills elektroniken rengöras. Kolin rengöringsmedel finns ofta i laboratorium och vetenskap rengöring rum för att avlägsna smuts, olja och andra föroreningar från ömtåliga elektroniska och datordelar. Kolin är ofta en vald ingrediens för elektroniska rengöring eftersom den är icke-frätande och grundligt rengör metaller och andra delar av kretsar och elektronik.

  Övriga metaller Kolin vanligtvis inte används för rengöring några andra typer av metaller, men det kan användas för att rengöra någon metall som lätt korroderar. Kolin inte är lätt åtkomligt för genomsnittskonsumenten utom som kosttillskott. Om ett rengöringsmedel innehållande kolin erhölls, då rengöring av metall poster skulle bli en enkel process. Mindre föremål kan sänkas ned i vätskan och större föremål kan slipas med vätskan. Se bara till att använda en trasa som inte lämnar ludd på metallen. Kolin bör inte användas tillsammans med vattenbaserade rengöringsmedel.


Previous:hur du ansluter en IDE till SATA Next:lista över olika typer av cpu hållare

Relaterade artiklar


 • hur du öppnar ett aspirera 5000 laptop
 • hur man gör en datorskärm till en 3D Monitor
 • Hur gör jag mu00C0rka en Personal Media Drive?
 • hur du tar bort papperstrassel från en Dell-skrivare
 • hur man byter modemet på en Toshiba a80/a85
 • lista med 15GB minne bärbara datorer
 • Felsökning av en laserjet 4250N
 • hur du lägger till RAM-minne till en Sony Vaio PCG-9j5l
 • felsökning hp photosmart 385 skrivare
 • hur man skriver ut på HP