Dator > platser att sälja gamla datorer

 • platser att sälja gamla datorer


 • En gemensam dilemma för någon som just uppgraderat hans dator är vad han ska göra med den gamla. Det finns många alternativ, allt från återvinning datorn till bärgning delarna och bygga ett mediacenter eller personlig brandvägg. Men om datorn är i gott skick, och du har ingen användning för det, varför inte göra några spänn? Lyckligtvis finns det flera alternativ för att sälja begagnade datorer

  Sälj för delar

  Ett alternativ är att sälja datorn för delar. Det finns hundratals av komponenter till ett datorsystem och ersättare kan bli dyrt om man bryter. Därför är många människor söker efter ett liknande system så att de kan köpa reservdelar till sin dator. Om du har lite teknisk kunskap, tillräckligt för att identifiera de olika komponenterna och effektivt ta bort dem från maskinen, kan detta alternativ vara mer lönsamt än att sälja datorn hela.

  Den vanligaste metoden för att sälja datordelar är genom eBay eller Craigslist. Lägger bara upp en annons för din dator, med angivande av arbetsvillkor och din avsikt att sälja delar av maskinen individuellt. På eBay, men kan du behöva skapa flera inlägg, ett för varje komponent. När en kund behöver en av datorns delar, kan du ordna en uppgörelse.

  Säljer lokalt

  En pantbank finns i nästan varje stad. Dessa anläggningar är konstruerade för "buy-handel-sälja" industrin. Var noga med att hitta en seriös verksamhet så att inte bli lurad. Tala om för dealern att maskinens kondition och inkludera all programvara som följde med det, och du kommer att få ett rättvist pris.

  Ett annat alternativ är att annonsera datorn i den lokala tidningen. Många familjer och studenter skura annonser för erbjudanden om produkter som datorer. De flesta tidningar ger dig en rabatt på din annons om du accepterar att marknadsföra den under en viss tidsperiod. Inkludera datortillverkaren, kondition och ett telefonnummer där kunden kan nå dig.

  Säljer till en skola

  Många gymnasiet och litet samhälle budgetar college inte tillåter många tekniska uppdateringar. Som ett resultat är det inte ovanligt att en del datorer till skolan vara igång föråldrade operativsystem, såsom Windows 95 eller 98. Om du kontaktar skolans administratör, kan han eller hon kunna skona några av skolans budget att köpa dator till ett rabatterat pris.

  Tips

  Innan sälja din dator till en främling, se till att torka av den ren av personlig information. Det bästa sättet att göra detta är att helt formatera hårddisken och installera om operativsystemet. Detta garanterar att ingen kommer att ha tillgång till all personlig information som finns på din dator.


Previous:nothing Next:midi datorgränssnitt grunderna

Relaterade artiklar


 • hur man gör en HP LaserJet 4L skriva ut i svartvitt
 • hur man läser format från en flash-enhet
 • hur du kan få i ett trådlöst kort för en Dell Inspiron 1200
 • hur man ansluter ett modem Belkin
 • hur man använder kompatibla patroner
 • Hur konvertera en pc till DTV
 • Hur kopierar jag en musik-CD med en mac?
 • hur man installerar grafikkort i bärbara datorer
 • hur man fixar en FireWire-port på en Mac mini
 • hur man rotera skärmen på din Acer laptop