Dator > Felsökning iMac träkol

 • Felsökning iMac träkol


 • IMac Charcoal (även känd som Graphite) var en av Apples serie av G3 iMac-datorer som först introducerades 1998. Den Charcoal modellen var en medlem av den andra generationen av iMac G3, och dessa var informellt heter "Slot Laddar" på grund av sin CD-enhet (i motsats till den "fack Laddar" CD-enhet som den ursprungliga generationen featured). Alla modeller visades en 15-tums display och processorhastighet från 400MHz till 700MHz. Under 2003 Charcoal modeller har ersatts av G4 iMac, men om du fortfarande äger en Charcoal du kan felsöka eventuella problem genom att följa dessa enkla steg.

  Du behöver:
  OS X-installationsskiva
  . FireWire-kabel.
  Tredje part skiva programvara (TechTool, DiskWarrior eller Drive Genius).


  1.
  Koppla loss alla kablar från datorn, med undantag för nätsladden och för USB-tangentbord-kabeln. Anslut musen till någon av USB-platser på tangentbordet. Tryck på strömbrytaren på framsidan av iMac, om maskinen inte slås på, kontrollera strömkabeln. Om kabeln fungerar och eluttaget är levande, du troligtvis har en död strömförsörjning eller trasig strömbrytare.
  2.
  Boot kommer maskinen. När skärmen börjar att ladda, kan du berätta ofta där problemet är. Om det finns ett frågetecken (?), Ett "sorgligt ansikte" eller maskinen "hänger", betyder det att iMac inte kan komma åt dess operativsystem. Detta tyder på att operativsystemet är skadad eller om det finns ett problem med den interna hårddisken.
  3.
  Starta datorn i FireWire-läge genom att starta den med "T"-tangenten nedtryckt . När FireWire-logotypen visas på skärmen kan du ansluta den till en annan Mac med en FireWire-kabel. IMac hårddisk kommer att visas på skrivbordet på den andra Mac, du kan köra "Skivverktyg" (finns i "Utilities" i "Program" mapp) den andra Mac interna hårddisk. Stäng av iMac genom att trycka på strömbrytaren.
  4.
  In en Mac OS X-installationsskiva i iMac cd-enhet och starta upp den medan du håller ner C-tangenten. När den startar upp, klicka på pilen som visas i det ursprungliga fönstret och välj sedan "Skivverktyg" i "Verktyg"-menyn. Detta gör att du kan reparera eventuella problem med din hårddisk. Om det inte finns några problem eller enheten inte kan repareras, fortsätt med steg 5.
  5.
  Använd en programvara från tredje part paket (TechTool, DiskWarrior eller Drive Genius) för att köra diagnostik på iMac. Du kan antingen använda skivan för att starta din Mac (enligt beskrivningen i steg 4) eller köra bort det en andra Mac medan datorn är i FireWire-läge (steg 3). Dessa program kan vanligen upptäcka problemet och berätta om det är hårddisken eller något av de andra komponenter (RAM, processor, logikkort) som orsakar problemet.
  6.
  Vet när du ska kasta in handduken. IMac G3 är en mycket gammal dator att det inte skulle vara klokt att ägna för mycket tid, ansträngning eller pengar att fixa. Om någon typ av reparation som kostar pengar som krävs (ersätter moderkortet, till exempel), din bästa insats är att kopiera alla data till en extern hårddisk och köpa en ny dator.

  Tips och varningar


 • En begagnad iMac G3 kan hittas på billigt på eBay och kunde användas som en källa till delar.
 • Innan du använder programvara från tredje part, kopiera alla viktiga data till en annan dator eller extern hårddisk.

Previous:nothing Next:hur man fyller en Lexmark 23 eller 24 patron





Relaterade artiklar


 • Hur man återskapar en USB flash-enhet tabellen File Allocation
 • hur du uppgraderar Phoenix BIOS när en dator vill inte starta
 • hur man tråd dator fläkt
 • hur man installerar en HP-skrivare när installationsprogrammet fastnat på 94%
 • Datorer och utvecklingsstörning
 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • Så här åtgärdar du papperstrassel i en Canon-skrivare
 • felsökning av en dim laptop skärm
 • vad är en Super G3-fax?
 • hur man kan utvidga laptop smet liv