Dator > hög upplösning definition

 • hög upplösning definition


 • Hög upplösning (eller hög upplösning) hänvisar till en bild med en hög detaljnivå. Upplösningen är bestäms av antalet pixlar per ytenhet, pixlar är byggstenarna i en bild, där mindre pixlar betyda att det finns fler av dem i ett visst utrymme, vilket gör den slutgiltiga bilden mer exakt. Begreppet hög upplösning används för digitala bilder på TV-apparater, kameror, skrivare, skannrar och datorskärmar

  Du behöver:. .
  Remmen jordningsarmband
  Små skruvdragare.
  Byte gångjärn.

  TV

  En HDTV (high-definition TV) har en mycket högre upplösning än en konventionell, icke-HDTV. Bilder på en vanlig TV bildas genom gemensamma ansträngningar på 520 linjer, varav endast omkring 480 är synliga. En vanlig TV-projekt bilderna i ett sammanflätat mönster, och bara hälften av linjerna uppdateras 30 gånger, varje sekund. Detta innebär att TV: n kan visa 15 nya bilder som är helt utvilad. En HDTV hand har en mycket högre upplösning på 720p eller 1080p. Bortsett från högre pixlar, bokstaven "p" bredvid nummer innebär att bilderna på en HDTV är progressiv, till skillnad från i en vanlig TV, uppdateras en progressiv bild helt, med 30 nya bildrutor per sekund.

  VGA och SVGA

  Datorskärmar är mestadels CRT (katodstrålerör) eller LCD (Liquid Crystal Display). CRT-bildskärmar har liknande resolution till standard-TV, där små prickar i rader av linjer används för att bilda bilder på skärmen. CRT-skärmar är vanligen antingen VGA-eller SVGA, upplösning för VGA-skärmar är 640 pixlar (bredd) x 480 bildpunkter (höjd). SVGA har högre upplösning på 800 x 600. VGA och SVGA teknik successivt blir föråldrad, med framväxten av kraftigt förbättrad display teknik, i termer av bildkvalitet, kompakthet och strömförbrukning.

  LCD

  LCD-skärmar har oftast bildformatet 4:3 (som en standard-TV), och upplösning kan 800 x 600, 1024 768, och till och med upp till 1600 x 1200. Dessa siffror står det maximala antalet pixlar i ett visst område, och kan ändras inställningen är på OS. Till exempel kan användarna växla mellan visning egenskaper beroende på hur datorn används, till exempel när du spelar eller tittar på HD-video. I Widescreenskärmar med ett bildförhållande på 05:04, är upplösning mest 1280 x 1024, eller 1600 som 1280.

  Kameror

  Upplösning i fotografi och digital kameror brukar mätas i megapixel (MP). En bild i 1 MP betyder 1 miljon olika färger pixlar (per ytenhet) används för att skapa bilden. I en högre MP digitalkamera, det finns miljoner fler pixlar, som ger detaljerad, högre kvalitet bilder. Eftersom högre MP bilder tar upp mer lagringsutrymme, de flesta handhållna enheter som mobiltelefoner och digitalkameror har möjlighet att välja mellan olika MP nivåer, för att spara på utrymmet.

  Datorkringutrustning

  upplösning i datorn kringutrustning såsom skrivare, skannrar och kopiatorer brukar mätas i DPI (dots per inch). Högre DPI värden betyder det finns fler punkter som ingår i bilden och att enheten kan producera bilder med fler detaljer. Computer kringutrustning har oftast DPI i intervallet 600 av 600 till 3200 av 6400.


Previous:nothing Next:typer av RJ45-kontakter

Relaterade artiklar


 • Vid målning tips
 • hur man återställer filer från en cd fritt
 • hur man väljer datorskärmar
 • laptop lcd anvisningarna för byte
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP Mini 100 netbook
 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • hur man byter en notebook tangentbord
 • hur du lägger till toner till skrivare sedan skriva
 • hur radera fotokort