Dator > hur radera fotokort

 • hur radera fotokort


 • Radera bilder från ett fotokort är en enkel process. Det finns ett brett utbud av fotokort där ute, så se till att du vet vilken typ du har innan du börjar. Om du redan vet hur man laddar upp bilder på datorn och sedan radera dem är ett klick bort. Om du inte vet, måste du få ditt kort i datorn innan du tar bort innehållet. Bilder kan också raderas direkt på själva kameran genom att följa den meny bort funktioner

  På datorn


  1.
  Sätt i kortet i datorn. Beroende på storleken på ditt kort (oavsett om det är en SD-kort eller Compact Flash-kort) att platsen kommer att variera. SD-kort är liten rektangel kort som vanligen är förtjusta i punkt och skjuta kamera. Leta efter en liten smal öppning på vardera sidan av den bärbara datorn eller på framsidan eller baksidan av en stationär PC. Facket bör ange "SD-SM". Compact Flash-kort är mycket större (ca 1 cm kvadrat) och brukar användas i digitala SLR (Single Lens Reflex)-kameror. De flesta stationära datorer har öppningar för CF-kort, men majoriteten av bärbara datorer inte. Om detta är fallet, måste du få en omvandlare som ansluts till en USB-port.

  För Mac måste du ansluta den via en USB-port.
  2.
  Vänta
  för den "nya enhet hittad" rutan för att visas på skärmen och dubbelklicka på kortet (vanligen "flyttbar enhet jag, eller K eller J) att komma åt filerna. Om datorn automatiskt öppnas med Windows Explorer, vänta på innehåller mapp ska visas på skärmen. För Mac, öppna iPhoto att få tillgång till kameran kortet.
  3.
  Kopiera innehållet på kortet och för över till en annan mapp. För att kopiera alla, högerklicka luckan och bläddra rullgardinsmenyn till "kopia". Välj den plats du vill behålla den mapp som "Mina bilder" och högerklicka för att klistra in. För Mac, etikett namnet på den nya fotomappen i iPhoto och klicka på "Importera". Alla bilder kommer att överföras till datorn biblioteket.
  4.
  Återgå till menyn inuti kameran kortet ("Min Dator" "" flyttbar enhet __ ") och öppna mapp för att visa bilder i. Markera alla genom att hålla "Ctrl" + "A" och ta bort genom att hålla "Ctrl" + "X. "En dialogruta kommer att uppmana dig att kontrollera att du vill ta bort ett antal poster. Klicka på" ja. "Alla bilderna kommer att raderas. För Mac, välj" nytt Finder-fönster "genom att klicka på symbolen i Dock. När Fönstret är öppet, väljer du rätt fotokortet som bör visas under "enheter" på vänster sida. Markera alla foton filer från kortet och dra dem till papperskorgen. Töm papperskorgen för att till fullo ta bort bilderna.

  5.
  Formatera kortet. När du tagit bort bilderna på datorn, måste du formatera ditt kort igen. Gå till formateringsfunktionen genom kamerans meny. Rådfråga din kamera manual om du har frågor.

  På kameran


  1.
  Kamerans huvudmenyn och leta reda på radera action-vanligtvis en ikon av en soptunna och ordet "radera". Om du har problem med att hitta denna funktion, konsultera kamerans handbok.
  2.
  Välja "Delete" och scrolla ner menyn till "radera alla". Kontrollera att du har sparat de bilder du vill behålla på datorn.
  3.
  Vänta tills filerna ska tas bort. På DSLRs (Digital Single Lens Reflex) kameror, kan radera foton ta upp till tre eller fyra minuter, medan punkt och skjuta kamera bort mycket snabbare.


Previous:nothing Next:fördelarna med att använda ett epos pekskärm

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till toner till skrivare sedan skriva
 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP
 • Lägga till en nätverksskrivare på Vista
 • hur man öppnar en Mac mini G4
 • hur man installerar IDE & SATA-kablar
 • felsökning av en HP-skrivare 1500 med alla lampor blinkar
 • hur du ansluter din fax till datorn
 • Hur du ser att en laserskrivare tonerkassetten är tom
 • fördelar och nackdelar med RFID
 • hur man skriver ut ett e-postmeddelande bild på en skrivare