Dator > en jämförelse av Intel-processorer Pentium M

 • en jämförelse av Intel-processorer Pentium M


 • Intel är ledande inom dator-processorteknik. Detta innebär att de bygger inte bara den snabbaste konsumenten processorerna i världen, men också den mest strömsnåla. Dessa processorer, som kännetecknas av M i sitt namn, finns i många bärbara datorer till salu hos återförsäljare runt om i världen

  Historia

  M suffix, vilket står för Mobile när den placeras i namn av en Intel-processor, såg först att användas för Intel Penitum M-processorer släpptes 2003. Dessa processorer baseras på äldre Pentium 3-processorer som hade skalas ned för att minska strömförbrukningen. M ändelsen användes inte för mobila processorer baserade på Intels Core eller Core 2 mönster, men har återupplivats för användning med Intels Core i3/i5/i7 mobila processorer.

  Mobile Pentium-processorer

  Processor i Pentium M linje byggdes mellan 2003 och 2008 och varierade i hastighet från 900 MHz till 2,26 GHz. Dessa processorer baserade utanför Pentium 3, och de faktiskt hade lite gemensamt med Pentium 4 stationära processorer Intel sålde då den första Pentium M-processorer drabbade butikshyllor. Trots detta fick Pentium M utmärkta recensioner och var i själva verket bättre än Pentium 4 stationära processorer. Detta resulterade i en eventuell ersättning av Pentium 4 med Intel Core design som härrör från den Pentium M.

  Mobile Core i3 och i5-processorer

  Intels nya Core i3 och i5-processorerna återuppliva M suffix som innebär att utse en Intel-processorer som en mobil variant. Intel Core i3/i5 processorer är baserade på en konstruktion som Intel kallar Arrandale. Utförandet av Arrandale är mycket bättre än tidigare Pentium M processorer. Arrandale har även en integrerad grafikprocessor som hjälper till att påskynda video och 3D-spel och var den första mobila processorn att någonsin ha den funktionen.

  Mobila Core i7-processorer

  processorer i Intels Core i7 Mobile lineupen delas bland Arrandale och Clarksfield design. Den huvudsakliga skillnaden mellan dem är att Clarksfield mönster inte har Arrandale integrerad grafikprocessor, så måste grafik bearbetning lämnas av ett annat chip. Intels mobila Core i7-processorer är den snabbaste mobila processorer tillgängliga med M ändelsen.

  Ultra-Low Voltage Varianter

  Intel har också lagt till en annan ändelse, U, med införandet av Core i3/i5/i7 M-serien processorer. U kommer alltid före M i processorn namn, och den utser processorn som en ultra-låg spänning mobila processor. Detta innebär att den byggdes med låg strömförbrukning som sitt främsta mål. Prestanda tenderar att bli lidande på grund, men bärbara datorer med processorer som är försedda med UM suffixet kan förväntas ha exceptionella batteritid.


Previous:nothing Next:Hur låser jag upp mitt tangentbord på min Dell laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • hur man installerar 9800 GX2 grafikkort
 • hur man fixar en laptop kabellås
 • hur du ställer in bärbara SATA-hårddiskar med bios
 • Varför ska jag spara dokument på en enhet i stället för på skrivbordet?
 • hur du ansluter en strömkabel
 • felsökning av en mus i Windows 2000 Professional
 • hur till låsa upp ett kort SanDisk Memory
 • om macbook efi
 • hur man mäter fans datorväska