Dator > bredband vs kabelmodem

 • bredband vs kabelmodem


 • När du letar efter de bästa Internet-anslutning för ditt hem du kanske är bekant med ett bredband eller ADSL uppkoppling. Alternativet med ett kabelmodem finns också för de flesta hemanvändare och fördelar gör detta ett bra alternativ

  Historia

  Fjärranslutningar är inte längre det enda alternativet för hemanvändare -. Val, såsom ADSL och kabel är också tillgängliga för de flesta. Bredband har blivit allmänt tillgängliga för användarna hem Internet sedan början av 2000 och har förbättrats betydligt under åren. Du kan också få ett kabelmodem som ger dig en ännu snabbare dataanslutning. Det är två av de mer populära val för hemmabruk.

  Teknik

  DSL är ofta som den sista kilometern Technology eftersom det endast används mellan hemmet och telefonväxlar stationen. Den utnyttjar en två-tråds kopparledningen och kommer att ge en "alltid på" Internet-anslutning, eftersom det inte stör dina röstsamtal. ADSL är den vanligaste DSL-anslutning och stöder datahastigheter på upp till 9 Mbit /s för att ta emot och 640 Kbps för sändning. Kabelanslutningar gör att du kan använda över dina rader kabel-TV och ger hastigheter på upp till dubbelt så snabbt som DSL. Koaxialkabeln som används för kabel-tv ger mycket mer bandbredd än en vanlig telefonlinje.

  Jämförelse

  Det är stor skillnad i hastighet mellan kabel och bredband, kabel-anslutningar med dubbla hastigheten av normala DSL-anslutningar. Säkerhetsstandarder är nästan identiska så det finns ingen tydlig fördel i antingen en. I USA kabelanslutningar är mer populära, men bredband är mer populär i resten av världen.

  Kostnader

  Kabelanslutningarna är något billigare än bredband. Båda kommer att ha en avgift gång setup, som detta kommer att variera kraftigt mellan olika tjänsteleverantörer-samma sak gäller för månadsabonnemang. I allmänhet kommer den registreringsavgift för kabel vara mellan $ 50 och $ 100 och ca $ 150 för bredband, med månadsavgifter på ca $ 40 för kabel och $ 50 till $ 60 för bredband, och med 2010.

  Fördelar

  För hemanvändare båda dessa anslutningar kommer att vara ett bra val att ansluta till Internet. Om du vill spara pengar kan du gå till bredbandsuppkoppling men om du vill ha snabbare hastigheter ett kabelmodem kommer att vara din bästa alternativet, eftersom den använder din anslutning kabel-TV. Vissa leverantörer kommer att erbjuda en rabatt på din kabel. Vissa bredband installationer kommer återigen vara gratis som ett specialerbjudande för nya kunder. I slutändan är det kokar ner till personliga preferenser-ett val mellan ett kabelmodem och bredband du kan inte gå fel.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:kriminalteknisk analys av datorns hårddiskar

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar en USB-port till en seriell port COMM
 • hur man överför en hårddisk tallrik
 • grundläggande datorkunskap frågor
 • hur man ansluter en SCSI-port till en USB-hårddisk
 • Hur bränner jag DVD-skivor med min HP?
 • Hur man laddar ner drivrutiner för mitt grafikkort
 • hur man installerar RAID-hårddiskar
 • hur rensa datorn
 • hur du överför data på en flyttbar disk till en dator
 • hur man skapar en e-postadress via Exchange 2007