Dator > kriminalteknisk analys av datorns hårddiskar

 • kriminalteknisk analys av datorns hårddiskar


 • Kriminalteknisk analys av en dators hårddisk kräver tålamod, skicklighet och ett beräknat antal åtgärder för att ge en korrekt rapport. Expert kriminaltekniska analytiker använder ett brett utbud av mjukvara och hårdvara är särskilt avsedda för dator kriminalteknisk analys för att se till att din kriminaltekniska bild och rapporten är fortfarande giltig. Det finns också juridiska frågor att göra med korrekt sökmetoder och säkra tillstånd innan en sökning startas

  Historia

  Den första organiserade hårddisken Forensic Team startade 1984. FBI Magnetic Media Programme-senare, analys-och Response Team-skiftat fokus på kriminalteknisk analys från en enkel nyfikenhet till en faktisk brottsbekämpande funktion. Idag, med ökad IT-brottslighet och terrorism, hårddisk kriminaltekniska analyser återstår för topp intresse för de brottsbekämpande organen i hela världen.

  Överväganden

  Hårddisk och datorrelaterade rättsliga systemet kräver en rad försiktiga steg för att göra en framgångsrik analys. Kriminaltekniska analytiker krävs för att säkerställa deras åtgärder är lagliga enligt alla jurisdiktioner under vilka de faller. Till exempel är att få en husrannsakan eller regelrätt tillstånd från en ägare som krävs för att undvika åtal enligt Federal datorbrott lag.

  Att bevara data och förhindra hårdvara skador på målsystemet är högsta prioritet för rättsmedicinska analytiker. Kriminaltekniska verktyg, både hårdvara och mjukvara, ger felsäker åtgärder mot data korruption och skapa en kedja av förvar för kriminalteknisk analys.

  Missuppfattningar

  Vissa människor anser dator kriminalteknisk analys som invasiva eller lömska. Medan syftet med hårddisken kriminaltekniska undersökningar är att upptäcka dolda data eller för att upptäcka olagliga beteende, måste analytikerna sköta sina sökningar på ett lagligt och etiskt sätt. Med rätt hårdvara och mjukvara enligt föreskrivet förfarande lämnar hårddisk kriminalteknisk analys uppgifterna oförändrade och oskadade på hårddisken. Genomföra en rättsmedicinsk revision av ett system utan tillstånd eller garanterar är olagligt och bestraffas med stränga straff i civil-och brottmål.

  Förfaranden och verktyg

  Programvara och hårdvara kriminaltekniska verktyg i handeln är avgörande att skapa en lämplig rättsmedicinsk kedja om vårdnad och säkerställa dataintegritet. Gemensamma verktyg kriminaltekniska analytiker använder omfatta skriva blockerare förhindra att data korruption, data kopiatorer som tillåter analys av en exakt kopia av uppgifterna (bevara det ursprungliga), analys av programvara sviter, loggning verktyg och data mangers integritet och mönstermatchning program som ser till särskilda texten i binära data på hårddisken. Andra specialiserade verktyg omfattar applikationer för att extrahera bilder från en enhet, att dekryptera krypterade filer eller för att granska specifika stockar, till exempel filer Internet logg.

  Rättsliga konsekvenser

  kriminaltekniska undersökningar styrs av många lagar för att säkerställa korrekta rutiner följs och för att garantera integriteten för oskyldiga personer. Gemensam rättslig fallgropar för kriminaltekniska undersökningar inkluderar en svag COC (oförmågan att i tillräcklig dokument som har bevis vid en given tidpunkt), skadade eller misskött data, bias och ett misslyckande att använda rätt verktyg på rätt sätt.

  En rättsmedicinsk analytiker, precis som alla bra utredare, måste alltid vara neutral, vilket ger riktiga rapporter om fakta och undanhålla subjektiv bedömning i ärendet.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:vad är raderbara CD-ROM för?

Relaterade artiklar


 • Inaktivera öppet relä
 • felsökning av en Hewlett-Packard HP Officejet J4580
 • hur man får kabel-TV från kabel internet
 • Hur konvertera ett band Macrovision video till DVD
 • hjälp med Canon digitalkamera och Windows Vista
 • hur man använder hörlurar med datorhögtalare
 • hur man byter en trasig LCD-skärm på en bärbar dator
 • hur man bygger en VGA till S-video
 • Vad är platt-skärmar gjorda av?
 • hur du installerar RAM i en Dell 2400 skrivbordet