Dator > laserpekare historia

 • laserpekare historia


 • En laserpekare är en billig, bärbar laser som används för olika ändamål-till exempel vid presentationer peka på ett visst område av bilden eller i klassrummen för att peka ut en viss sektion /formel för studenterna. I laserpekaren historia är nära samsas med som laser, eftersom utvecklingen av den senare lade grunden för fd

  Du behöver:.
  Skruvmejsel

  Onset Tanken på en laser grodde i medvetandet hos en av de största vetenskapsmännen någonsin, Albert Einstein, som var benägen till att studera ljuset och dess egenskaper. Han kunde förstå ljusspridning (när ljuset färdas från ett medium till ett annat, delar den i dess olika våglängder) och studera dess egenskaper träffande. Efter att ha konstaterat solens strålar, tänkte han tanken på lasern. Han var dock inte kunnat omsätta detta i praktiken. Ändå gick han på sin kunskap-när det gäller egenskaper hos ljus-till kommande generationer

  Faktiska Conception

  Den person som uppfann den första lasern är fortfarande diskutabelt. . Dock är Theodore Maiman allmänt krediteras med att skapa den första lasern. Charles Townes och Arthur Schawlow är de två utmanare för samma ära. Vissa även kredit Gordon Gould som skapare av laser. Han tilldelades ett patent för sitt arbete under 1977, även om många hade använt hans uppfinning då.

  Tillväxt

  Med tiden blev lasrar så billig att de kunde vara anställda i dag-till-dag-enheter. Detta gav upphov till laserpekare i 1980-talet. De producerade ljusstrålar som var mycket mer kraftfull än den ursprungliga lasrar. Laserpekare är utrustade med extern optik (linser) för att fokusera ljuset bättre. Den pekare försågs med laserdioder (en halvledare enhet) som kontrollerade intensiteten i ljusstrålen.

  Initiala kostnader och Program

  Den första laserpekare kosta hundratals dollar. Eftersom efterfrågan på pekare plockas upp, kom tillverkningskostnaden ner. Använder för enheten gick längre än styrelserum till slagfält, där de var anställda i kulsprutor att skjuta ner ett mål. Projektorer används under presentationer var förinstallerad med laserpekare. Med 2010, laserpekare är tillgängliga för mindre än $ 5.

  nästa era

  Med ytterligare utveckling inom området laser, var "grön laser" utformades. Det är dyrare eftersom dess konstruktion är mycket mer komplex. Fördelen med den gröna lasern är att det är mycket bättre att se på som ett visuellt stöd. Det är 50 gånger starkare än den röda laser eftersom den gröna färgen visualiseras bättre av det mänskliga ögat.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man installerar en HP 2000c-skrivare med Windows 2000

Relaterade artiklar


 • hur man installerar Bluetooth på en Acer Extensa 5420
 • hur till vända på en CD-ROM-enhet i Windows XP Home Edition
 • hur man kan återställa en Dell dator tillbaka till fabriken färsk
 • hur man rengör rullarna på en dator skrivare
 • hur spela upp video från mini-skiva på datorn
 • Hur man monterar en fläkt inuti en datorväska
 • hur man återställer en Konica 9760 fax efter byte av tonerkassett
 • hur du ansluter en dator till en befintlig cox kabel
 • hur man rengör munstycken skrivhuvud
 • Hur du manuellt rengöra igensatta bläckpatroner