Dator > betydelse och effektivitet flash-enheter

 • betydelse och effektivitet flash-enheter


 • Flash-enheter kallas även "solid-state drives" eller "SSD-enheter. " . De är kompakta lagringsmedier som inte kräver någon intern energikälla, kan kopplas in på en dator medan den är påslagen och innehåller inga rörliga delar

  Solid State

  I början av elektronik, glasrör som innehöll ett vakuum eller gas användes i enheter. Senare, halvledare fann som kunde fungera på ett liknande sätt men används mycket mindre utrymme och makt. Eftersom den funktionella delar av dessa komponenter var fast, i stället för gas, var de kallade "solid-state. " Likaså flashdiskar innehåller inga rörliga delar och skiljer sig från spindel-baserad teknik. Hårddisken på de flesta datorer från 1980-talet till 2010, bestod av flera skivor belagda med magnetiska partiklar. För att information ska kunna läsas från eller skrivas till dessa skivor skulle diskarna snurra snabbare att få relevanta områden av diskarna på läs /skriv chef för enheten. En sådan design är för komplicerad och bräcklig för bärbara medier, från och med 2010.

  Capabilities

  Den typiska flash-enhet kan lagra mellan två och 200 gigabyte, väger minst ett uns och är cirka 60 till 70 millimeter i längd . Den minsta kapaciteten kör kosta under $ 5, och med 2010, även om "största" kan kosta mer än $ 100. Notera att den fysiska storleken på dessa enheter är utan angivande av lagringskapacitet. För att använda dem, helt enkelt ansluta dem till en ledig USB-port på en bärbar eller stationär dator, eller en av de många anordningar som kan samverka med dem. USB är en "hot-plug"-format, vilket innebär att enheten kan drivas på när ansluts eller kopplas ur enheten. Från och med 2010 är så gott som alla datorer utrustade med hårdvara och operativsystem för att använda flash-enheter.

  Performance

  Flash-enheter skicka och ta emot data ganska snabbt för så små enheter. Billigare modeller sämre den bästa, men typisk läshastighet är ca 30 miljoner byte per sekund. Detta är betydligt snabbare än de flesta extern CD-ROM-enheter och på en bråkdel av kostnaden. Den överlägsenhet i hastighet är ett resultat av avsaknaden av rörliga delar, men det allra bästa externa hårddiskar, både magnetisk och optisk, kan överstiga de flesta flash-enheter i hastighet.

  Nackdelar

  Användare kan tendera att förlora eller glömma små enheter. Detta kan vara besvärligt för studenter eller dyrt för företagare. Det kan vara ännu värre för personer som hanterar känslig data som hör till regeringen, brottsbekämpande eller organisationsnummer divisioner forskning. Flash-enheter är hållbara, av de standarder som de flesta elektroniska produkter, men om du bör lämna ett bakning på bilens streck på en varm sommardag eller glömma en i byxorna ficka på tvätt dag kan du hitta din data oåterkalleligen förlorat.

  Future

  Teknik företag skala upp tekniken som används i minnen att användas som den primära hårddisken i datorer. Redan bärbara datorer som innehåller flash-baserade hårddiskar på marknaden och presenterar flera fördelar. De skryter större hållbarhet, batteritid och bättre starttid. Flash-tekniken har också lova för storskalig datalagring. Server gårdar som nu använder spindel-baserad teknik använder cirka en fjärdedel av sin makt på kylning. Cooler-kör SSD kan innebära stora energibesparingar.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:analoga kontra digitala bildskärmar

Relaterade artiklar


 • hur man raderar en CD med datorn torn
 • hur du kan få ett PCMCIA-kort i en Express Card-kortplats
 • hur man spelar in en mp3 till en CD-R
 • Definitionen av Bluetooth-överföring
 • olika typer av datormöss
 • hur man skapar och format en startdiskett
 • hur man installerar en Canon S400 skrivare utan en disk
 • hur man uppgraderar en Dell Inspiron 9300
 • hur du tar bort Toshiba A60 minne
 • hur man ansluter en Toshiba Satellite till en skrivare via USB-porten