Dator > analoga kontra digitala bildskärmar

 • analoga kontra digitala bildskärmar


 • Ett av de viktigaste datorer är skärmen. Att investera i en högkvalitativ skärm kan göra dig mer produktiv och behaglig genom att ge mer utrymme att arbeta och en skarpare och klarare bild. Även om enskilda övervakar skiljer sig på flera områden, är skillnaden mellan analoga och digitala sorter betydande

  Hardware

  Visar en dator gränssnitt för en extern skärm kräver tre bitar av dedikerad hårdvara: datorns grafikkort, som behandlar grafik data och förbereder en digital eller analog video signal för utgång; kontakten, en kabel mellan datorn och skärmen, och skärmen själv, som kan använda antingen en analog eller en digital display.

  Anslutningar

  De två huvudsakliga typer av kontakter datorskärm är VGA (Video Graphics Array) och DVI (Digital Visual Interface). Även kablarna har ett likartat utseende, kan VGA-kontakter för bara ett begränsat analog signal medan DVI-kablar bära den extra data av en digital signal. Enskilda bildskärmar kan innehålla ingångar för VGA, DVI eller båda. Datortillverkare och andra tillverkare producerar även kablar att konvertera en video typ till en annan, även om dessa omvandlare helt enkelt ändra formen på hamnen, inte vilken typ av signal.

  Bildskärmstyper

  Äldre datorskärmar inkludera CRT, eller katodstrålerör, skärmar. Dessa skärmar använder analog teknik och alltid innehålla en analog VGA-port för insignal. Den andra stora typen av bildskärm är LCD (liquid crystal display). LCD-skärmar --- inklusive LED-skärmar, som använder lysdioder bakgrundsbelysning --- är helt digitala. Men monitorer inkluderar LCD ofta både VGA och DVI-portar ingång så att de är kompatibla med båda typerna av kablar. När en VGA-kabel är en LCD-monitor visar bildskärmen den lägre kvalitet analog bild.

  Display Technology

  Analog CRT-skärmar fungerar på ungefär samma sätt som ett traditionellt icke-platt-TV. De använder en elektronkanon att skanna baksidan av skärmen och ständigt producera en rad olika färger för att producera rörlig bild. LCD-skärmar innehåller flytande kristaller som elektroniskt är inställda för att visa en viss färg inom varje liten pixel. Bakgrundsbelysning, antingen lysrör eller LED, lyser igenom, producerar färgbild.

  Fördelar

  Den främsta fördelen med digitala skärmar över analoga är deras högre upplösning. VGA teknikens gränser skärmupplösning till 640 x 480 pixlar, för totalt 307. 200 pixlar. DVI, å andra sidan, kan visa upp till 1. 920 x 1. 200 upplösning med 2. 304. 000 pixlar, mer än sju gånger större än VGA-upplösning. Endast DVI-bildskärmar kan dra nytta av den kraftfulla grafikkort i moderna datorer, eller den höga upplösningen av Blu-ray-filmer och HD-innehåll på Internet.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:de typer av datorer

Relaterade artiklar


 • hur man installerar nedladdade ljuddrivrutinerna
 • hur isär en dator tornet
 • hur du uppgraderar RAM-minne för Dell Dimension 3000
 • hur du ändrar ägarinformation på en begagnad dator
 • hur man skapar en systempartition
 • hur man byter ett moderkort Toshiba Satellite
 • hur man ansluter en SATA-hd
 • hur att klona en hårddisk när bilden är skadad?
 • hur man rengör ett smutsigt laptop skärm
 • Hur konvertera björnbär bilagor på Kindle