Dator > de typer av datorer

 • de typer av datorer


 • Persondatorer (PC) kommer i olika storlekar och former i dag, och väljer mellan dem kan vara utmanande för nybörjare datoranvändare. Att bli bekant med olika typer av persondatorer och deras funktioner kan hjälpa en datoranvändare fatta ett välgrundat beslut när de väljer den mest lämpliga datorn.

  Desktop

  En stationär dator är så heter eftersom det är konceptuellt avsedda att hängas på ett skrivbord eller bord. Stationära datorer är i allmänhet mycket tyngre än andra typer av datorer. Stationära datorer också brukar inte ha någon internt batteri för att driva själva datorn. Stationära datorer utsträckning stödjer sig på ström från ett eluttag i en byggnad eller från ett batteri i en UPS (Uninterruptible Power Supply). Moderna stationära datorer är oftast inrymda i lite stil av låda. Stationära datorer också i allmänhet har en bildskärm som är skild från datorn och anslutna till den via en kabel. Tangentbordet och annan kringutrustning också i allmänhet inte en del av ett primärt fall av en stationär dator själv.

  bärbar dator och netbook

  En bärbar dator är en bärbar typ av dator som oftast har ett fall som öppnar som en bok. Detta är en av anledningarna till bärbara datorer är även känd som bärbara datorer. Bärbara datorer kan oftast drivas av energi som lagras i ett laddningsbart inbyggt batteri, snarare än att förlita sig enbart på el från ett vägguttag. Datorskärmen är oftast inbyggd i en bärbar dator, som är ett tangentbord. Mindre bärbara datorer är också känd idag som netbooks.

  Handheld

  Det finns mindre datorer som kan passa i en handflata, passande kallas handdatorer. En handdator kan också kallas en PDA (personuppgiftsbiträde) på grund av dess funktionalitet i hantering av data och schemaläggning av uppgifter. Handdatorer har oftast en pekskärm som även kan innefatta ett skärmtangentbord. Vissa handdatorer har också en penna, en penna-liknande pekaren används för att interagera med en handhållen dator pekskärm. Vissa handhållna datorer är också mobiltelefoner.

  Tablet

  Tablet datorer så är namngivna på grund av deras likhet i utseende till en skrivskiva. Tablet datorer har vanligtvis en pekskärm, och många har någon form av digital Writing Device. Med hjälp av rätt programvara kan en tablett användare skriver faktiskt på en tablett skärm med digital penna och datorn kommer att konvertera skriva till text med handstilsigenkänning. Detta simulerar den allmänna känslan av en verklig penna och papper skrivplatta, men tillägger samtidigt bekvämlighet och ögonblicklig data spara förmåga. Vissa pekdatorer är konvertibel till bärbara datorer genom att vrida skärmen.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:bärbar dator förklaras

Relaterade artiklar


 • hur isär en dator tornet
 • de bästa metoderna för att backa upp en disk
 • Hur gör jag filer spelar wmv på ett äpple?
 • 64 bitars dator krav
 • Backup återställning tips
 • hur man installerar en slav hårddisk i en Sony Vaio vgcrb30
 • hur man installerar drivrutiner för en HP Deskjet 5150 skrivare
 • Vad händer när du formaterar en diskett?
 • Hur vet jag om mitt PCI Express-kort på 16x?
 • hur du flyttar en video från en dator till en extern hårddisk