Dator > vad är Centrino processor teknologi?

 • vad är Centrino processor teknologi?


 • Intels Centrino-processor teknologi drabbade hyllorna i början av 2003 och revolutionerade mobila datorer. En Centrino-baserad bärbar dator är inte enbart definieras av processorn, men genom en kombination av processor, mobil chip set och trådlös teknik som används. En Centrino-baserade system har lång batteritid, snabba och effektiva processorer, höga datahastigheter överföring och stark trådlös kapacitet. Intel har fortsatt att utveckla Centrino teknologi och släppt sitt sjunde generationen kallas Centrino 2-processorteknik, i januari 2010.

  Historia

  Den första generationen av Intels Centrino-processor teknik som används Pentium M-processor, som var Intels första processor som inte var utformad efter. arkitekturen i en stationär processor. Innan Pentium M mobila processorn utvecklades var många bärbara datorer skyldig att stöta på problem med överhettning på grund av den stora mängd kraft som genereras av processorer på den tiden. Skrivbordet-modellerade processorer som var riggat för att användas i bärbara datorer krävs stora fläktar att avsevärt kyla maskinen och la en obekväm mängd vikt. Pentium M tillåtet för mindre, lättare och snabbare bärbara datorer, men det anses nu föråldrad teknik. Sedan 2006, Centrino-baserade system använder Intel Core-processor teknologi, som är ännu effektivare än Pentium M.

  Intel Centrino 2 Processor Technology

  Intel rapporterar att Centrino 2 processor tekniken utgör det mest betydande framsteg i handdatorteknik sedan Centrino debut under 2003. Ändringar har gjorts inom områden som energieffektivitet, prestanda och trådlös kapacitet. Centrino 2-teknik kan också anpassas för att tilltala en bred samling av konsumenterna. Från affärsmän till intensiv spelare

  processor och RAM Specifikationer

  Nya bärbara datorer med Centrino 2-tekniken har antingen Intel Core 2 Duo eller Core 2 Quad processor med en 1066 MHz front-side bus (FSB), som möjliggör för behovet av större multitasking förmåga. Till exempel, en användare kan sömlöst surfa på nätet och bränna DVD-skivor medan du kör flera program som Microsoft Word och Adobe Photoshop. Centrino-system omfattar nu DDR2 (800 MHz) RAM och stöd för DDR3 RAM (1066 MHz), som hjälper leverera bättre prestanda.

  Batteritid och trådlös information

  Centrino-baserade system använder uppdaterade energisparande teknik som maximerar batteriets livslängd. Intel designers har utvecklats ett sätt att utnyttja den fulla potentialen av processorkraft när det behövs och sedan snabbt byta tillbaka till ett viloläge när full effekt är inte nödvändigt. Denna automatiska process förlänger avsevärt tiden mellan batteriet laddas. Centrino bärbara datorer är också utrustade med trådlöst 802. 11n-teknik, vilket ger en matris med trådlös uppkoppling alternativ med en hastighet på upp till 450 Mbps. Det trådlösa nätverket protokoll inbäddat i Centrino chipset maximerar nätverkets kapacitet och minimera störningar som slutar med att du får snabbare och mer tillförlitlig trådlös uppkoppling.

  Ytterligare Chip Set funktioner

  I maj 2010 chipset på Centrino 2-baserade system inkluderar Mobile Intel Graphics Media Accelerator 4500M. Denna grafik processor är kraftfull och effektiv, stödja Blu-ray uppspelning och hantering intensiva uppgifter som att HD-video kodning. Denna grafik processor är utformad för att vara extremt energisnåla och har två utbytbara grafiska kärnor. Borrkärnorna växla automatiskt baserat på din bärbara strömkällan (nätström eller med batterier) eller manuellt genom användarinställningar.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man rengör och skyddar datorn

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa filer på ett äpple
 • hur man gör en startbar CD skiva
 • hur man byter CD-ROM i en ThinkPad 390-x
 • hur man fixar en laptop skärm som har en tum vertikala linjer
 • hur du justerar säkerhetsinställningarna för ett trådlöst nätverk på en Mac
 • hur du uppgraderar till HP Scanjet 5590 digital flatbäddsskanner
 • hur man bygger en dator för under $ 250
 • hur du tar bort tangentbordet locket på en Compaq c751nr
 • förstoringsglas datorskärmar
 • hur man kan återställa en enhetsbokstav för CD-DVD-enhet i Windows XP Home Edition