Dator > hur man fixar en laptop skärm som har en tum vertikala linjer

 • hur man fixar en laptop skärm som har en tum vertikala linjer


 • Medan vissa problem med din bärbara display kan orsakas av tillhörande komponenter såsom bakgrundsbelysningen, växelriktare, grafikkort eller anslutningsledningar, det finns andra som orsakas av LCD-panelen i sig. Vertikala linjer på en bärbar dator skärm visar LCD-panel misslyckande på grund av plötslig påverkan, och det enda sättet att lösa frågan är att ersätta skärmen

  Du behöver:. .
  Laptop
  Bruksanvisning.
  Ersättning LCD-skärmen.
  Skruvmejsel.
  Små behållare.


  1.
  Stäng av datorn och dra ut strömkabeln ur vägguttaget. Ta ut batteriet ur dockan under den bärbara datorn genom att frigöra dess plasthölje. Håll batteriet och sladden på säkert avstånd när du arbetar på den bärbara datorn.
  2.
  Leta upp och ta bort skruvarna som plastramen till LCD-panelen. Beroende på tillverkare och modell kan det vara två till sex skruvar på olika ställen runt på skärmen, men på vissa bärbara datorer kan skruvarna vara på sidorna av panelen. Höj små gummikuddar (om någon) att dölja skruvarna med en platt-slutade objekt att utsätta skruvarna på undersidan. Förvara gummikuddar och skruvar i en liten behållare på säkert avstånd.
  3.
  Dra ramen bort. När alla skruvar har avlägsnats, är ramen fri från eventuella bilagor till den bärbara datorn kroppen och kan manövreras för att lossa den. Placera ett finger mellan ram och skärmen längst ner till centrum, och sond runt kanterna för att lossa den. Känn med fingret för att lokalisera och ångra låsmekanism, som klämmor, som kan hålla ramen på plats. När kanterna är frigjorda, genom att försiktigt dra i ramen bort för att avslöja den nakna LCD-panelen i dess metallram.
  4.
  Lossa videokabeln, en tunn band tejpad på baksidan av skärmen som ansluter LCD-panelen att huvuddelen av den bärbara datorn. Ta bort tejpen, sätter det på en ren yta tillfälligt, och koppla bort den från kontakten på LCD.
  5.
  Lossa kabeln ansluter skärmen till en liten grön styrelse som kallas omriktaren. Leta reda på kontakten och koppla bort den från skärmen.
  6.
  Ta bort den skadade LCD-panelen. Leta reda på och ångra små skruvarna på skärmen för att dess metallram. Lossa panelen från sin ram genom att försiktigt flytta skärmen i sidled. Skjut skärmen ut, noga med att inte förvränga ram eller repa någon av de interna komponenterna.
  7.
  Installera den nya LCD-skärmen. Skjut in den i metallram och åt tumskruvarna när det är hela vägen in återanslut videokabeln och nätkabeln. Luta skärmen framåt och tejpa videokabeln på baksidan av panelen, precis som det var på den gamla skärmen.
  8.
  Återmontera den bärbara datorn. Sätt plastramen igen med stadiga händer, se till att inte repa den nya skärmen. Lås klipp (om någon) och stadigt fäst med skruv och sätta gummikuddar igen. Leta efter några överblivna bitar.

  Tips och varningar


 • Se till att få en ersättare skärm som är garanterat att passa. Om du får ett inkompatibelt ett kan du skada både skärmen och den bärbara datorn. Se din manual innan du beställer en ersättare
 • Ta inte isär din bärbara dator om den fortfarande är under garanti -. Göra så upphäver garantin.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Information om Dell Latitude D520 laptop

Relaterade artiklar


 • anvisningar om hur man skanna bilder
 • hur man byter tangentbord på gateway m-6.843 notebook
 • hur man fixar en laptop skärm som har en tum vertikala linjer
 • hur man demonterar en Compaq nx6110
 • hur man berättar det artikelnummer för en iBook tangentbord
 • hur du ansluter min dator till min ljudsystem
 • vad är solvent bläck?
 • hur du uppdaterar firmware på hp 2840
 • hur man byter en Toughbook tangentbord
 • hur du ansluter högtalarna till en 5.1-ljudkort