Dator > hur man bygger en kraftfull redigering dator

 • hur man bygger en kraftfull redigering dator


 • Använda en dator för att göra video-eller ljudredigering tar mer dator hästkrafter än vad vardagliga tillämpningar som e-post och ordbehandling kräver. Dessa typer av redigering processer är intensiv, och passar bäst för datorer med mer minne, disk snabbhet och processorkraft. Att ha en dator byggd som detta kan bli en dyr strävan. Du kan spara lite pengar genom att bygga en själv, dock. Processen kan ta ungefär två timmar att slutföra, beroende på din komfort nivå med hantering tekniska procedurer.

  Du behöver:
  64-bitars barebone PC-kit
  . 4 eller fler gigabyte RAM-minne.
  SATA-hårddisk.
  CD-ROM.


  1.
  Jorda dig genom att röra vid något metallföremål. Detta kommer att förhindra eventuell statisk elektricitet genom att bygga upp på händerna. Statiska urladdningar kan skada känsliga elektroniska komponenter. Om du vill hålla dig jordad under hela processen utan att minnas att alltid jorda dig själv, kan du bära en jordad handledsrem.
  2.
  Öppna datorns hölje. Nyare fall kommer att ha en spak som öppnar en panel eller hela locket utan att använda verktyg. Äldre ärenden kommer dock kräver att du använder en skruvmejsel för att ta bort skruvarna som fäster locket till det inre chassit.
  3.
  Installerar processorn på moderkortet. Uttaget för processorn kommer att vara placerad mot mitten av moderkortet. Det kommer att bli en fyrkantig sockel som är antingen svart, vit eller brun. Uttaget kommer att spårat på ett hörn för att matcha en liknande hack på processorn. Passa in skåran på processorn med den på sockeln. Placera processorn i sockeln och stäng spaken för att låsa den på plats.
  4.
  Montera kylfläns ovanpå processorn. Kylflänsen är en silver, metall block som låser ovanpå processorn för att ta bort värmen som den avger. Kylflänsen vilar ovanpå processorn och låses på plats med ett stag som låser på varje sida av processorsocket.
  5.
  Installera RAM-kretsar. RAM-minnet kommer att placeras i den tomma platser på moderkortet. Öppningarna har ett hack som kommer att radas upp med en springa på minnesmodulerna. Detta hindrar dig från att oavsiktligt försöker tvinga minnesmodulerna i skårorna i fel riktning. När markerna är korrekt isatta i spåren de kommer att låsas på plats med plast lås på varje sida.
  6.
  Montera hårddisken. Hårddisken kommer att montera in en bur i chassit och kommer att säkras med små skruvar som tillhandahålls av hårddisken tillverkaren.
  7.
  Montera cd-enheten. CD-ROM-enheten kommer också att monteras i en bur i chassit. Du kommer att använda skruvarna för att säkra enheten till buren, och skruvarna kommer att tillhandahållas av tillverkaren av enheten.
  8.
  Anslut hårddisken och CD-ROM till moderkortet. De enheter som ska anslutas till moderkortet med hjälp av data kablar. Kabelkontakterna formas på ett visst sätt så att de bara kan pluggas in enheterna i en riktning. Detta kommer att hindra dig från att oavsiktligt koppla dem felaktigt.
  9.
  Anslut hårddisken och CD-ROM till elnätet. Strömkablarna kommer att löpa från strömförsörjningen till varje enhet respektive. Liksom datakablar, är strömkontakter formad på ett visst sätt så att bara ett sätt för dem att ansluta på rätt sätt.
  10.
  avsluta ärendet. Locket kommer att förseglas i chassiet. Det kommer att antingen använda en lättöppnad spärr att låsa locket på plats, eller om du behöver använda skruvar för att fästa locket på chassit.
  Elva.
  Installera en 64-bitars operativsystemet. Denna setup kommer att stödja 64-bitars versioner av Linux eller Windows.

  Tips och varningar


 • Försök att hitta en hake med PC-kit som kommer med video, USB , nätverk och ljud integreras. Detta kommer att rädda dig från att installera dessa komponenter separat.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man fixar en CD-enhet kod 39 fel

Relaterade artiklar


 • Hur man överför iPod musik till en mac bibliotek
 • hur du lägger till minne i en IBM T40 laptop
 • hur man installerar Klipsch Pro Audio subwoofers
 • historia mikrodatorer
 • hur man öppnar en HP Pavilion 6638 fall
 • hur man fyller en Canon CL 31
 • hur man använder en keylogger i Vista
 • hur man kan jämföra bärbara datorer med trådlöst
 • hur du tar bort sandisk lansera
 • hur man får en kopia av min a + certifiering