Dator > hur reparera gångjärnet på en bärbar dator

 • hur reparera gångjärnet på en bärbar dator


 • Brott på ett gångjärn kan vara ett allvarligt problem till en bärbar dator ägare. Stiff laptop gångjärn inte bara hålla på LCD-skärmen upp, de kan vara en del av den övergripande strukturen håller den bärbara datorn tillsammans. Byta en trasig gångjärn kan betyda skillnaden mellan en fungerande och ledig laptop. Gångjärn undvika onödiga slitage på inre videokablar, vägbeskrivning anslutningar webbkamera och vägleda antennerna eventuella interna trådlösa kort. De är inte lätta delar att byta, men det är möjligt att göra

  Du behöver:.
  Tillgång till Internet.
  Ren, väl upplyst plats att arbeta.
  Spetsig stjärnskruvmejsel.
  Tunna blad och små tippas standard skruvmejsel.
  (Tillval) digitalkamera.

  Forskning och Förvärv


  1.
  Bestäm märke och modell på din bärbara dator. Dessa data är vanligtvis tillgänglig på basen av din maskin.
  2.
  Leta reda på en användare eller underhållshandbok för ditt märke och modell av bärbar dator. Du ska börja med att söka på Internet för ditt märke och modell med begreppet "servicehandboken. "Vissa företag, som Dell och IBM /Lenovo, ge service manualer i den tekniska stöd delar av deras webbplatser. Kolla hemsidan för det företag som sålt din bärbara dator för att se om det finns några manualer. Det finns flera källor för information som möjligt om din bärbara dator i Referenser och resurser sektioner.
  3.
  Leta ersättning gångjärn. Om du inte redan har gjort det, sök efter ditt märke och modell med termen "gångjärnen. " En stor marknaden för bärbara reservdelar finns på eBay. Göra anteckningar medan du utför din sökning. Ett passerat auktion kan vara otroligt bra om det händer att lista alla fabrikat och modell av bärbar dator som är kompatibel med en uppsättning av gångjärn. När du har en lista av maskiner som använder den del du vill kan du söka en hel del mer allmänt om din första sökningarna inte panorera ut.

  Demontering


  1.

  Följ instruktionerna för din bärbara dator servicemanual att ersätta trasiga gångjärnet, om möjligt. Om manuell är bristfällig, eller om du inte kunde få en, följa några allmänna förslag. .
  2.
  Vänd din bärbara dator över så att basen är vänd uppåt. Ta bort batteriet och koppla bort nätadaptern om du inte redan har gjort det.
  3.
  Titta över botten på den bärbara datorn för skruvarna. Tryck fingertoppen mot klistermärken vid en skruv har gömt under en.

  Om du har en digital kamera, ta en bild av basen innan du börjar demonteringen.
  4.
  Skruva varje skruvarna i botten och ställ dem åt sidan. Var försiktig när du går och ser till att du får varje skruv du kan hitta. Eftersom du inte har en uppsättning vägbeskrivningar, är din bästa insats för att ta bort hela övre halvan av datorväskan att få tillgång till den mest troliga området där gångjärnen ska.

  Om du har en digitalkamera, ta en bild på varje skruv hål och tillhörande skruv bredvid några vanliga objekt för storlek. Detta kommer att göra återmonteringen lättare.
  5.
  Vänd den bärbara datorn tillbaka upprätt när du har hittat och skruvade alla tillgängliga skruvarna på undersidan. Öppna locket försiktigt och undersöka toppen av basen. Du måste ta bort tangentbordet. Tangentbord avlägsnande varierar kraftigt med bärbar dator modell. Det kan finnas ett låst ner avsnitt nära skärmen som håller tangentbordet ner. Det har skruvats loss redan, så ta bort den först. När du kan göra det, ta bort tangentbordet.
  6.
  Skruva några skruvar avslöjas genom att ta bort tangentbordet. När de är borta, börjar att ta bort den övre delen av basen. De flesta bärbara datorer klipps ihop ovanpå att skruvas. Använda standard skruvmejsel eller kniv för att noggrant bända isär avsnitt genom att trycka in i sömmen mellan toppen och botten. Var försiktig och använda tålamod.
  7.
  Undersök LCD bezel noggrant för skruvar gömd bakom klistermärken, plastpluggar eller gummifötter. Ta bort dessa skruvar och försiktigt bända isär locket på den bärbara datorn för att avslöja LCD nedan.

  Ersätter och montering


  1.
  Kontrollera fästpunkterna för den trasiga gångjärn . Gångjärn mönster varierar mycket från tillverkaren. Att ersätta gångjärn ger dig en bra uppfattning om vilka skruvar behöver tas bort för att byta ut delarna. Ta bort dessa skruvar och byta ut trasiga gångjärnet med din nya gångjärn.
  2.
  Skruva fast gångjärnet på plats och tryck på LCD-bezel ihop igen.
  3.
  Skruva LCD bezel ihop och byt inga lappar, plastpluggar eller gummifötter.
  4.
  Skruva i den övre halvan av basen och klipp ihop det igen. Skruva några skruvar från bas som är avsedda att vara under tangentbordet tillbaka in
  5.
  Sätt tillbaka och ersätta tangentbordet, stäng locket och vänd den bärbara datorn så att du har bas av den bärbara datorn är vänd uppåt. Re-skruva basen ihop igen.

  tips och varningar


 • Om TI är möjligt, använda en digitalkamera för att hålla reda på var och typer av skruvar som du tar bort dem. Du kan sedan bläddra igenom bilderna i omvänd kronologisk ordning att få en god uppfattning om var att gå på någon punkt.
 • utföra detta reparera själv kommer att upphäva din bärbara dator garanti. Om din laptop är fortfarande under garanti skydd, ta den till en auktoriserad reparatör.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur du kan visa sin egen PC-kamera

Relaterade artiklar


 • hur man ändrar processorn på en HP dv6103nr
 • Hur man testar en leverans datorkraft med en ohm mätare
 • hur man installerar en Canon ip1600 skrivare utan en cd
 • installationsanvisningarna för ett trådlöst kort på en Inspiron 4000
 • hur till stryka Photoshop 5.5 för mac
 • hur man tar betalt en Panasonic Toughbook
 • hur man tillbaka en SLC 500-processor med den ursprungliga fabriken villkor
 • hur du lägger till Bluetooth till en Aspire One
 • zip driftteknik
 • hur man skriver ut ett vykort på en HP J6400 officejet