Dator > bärbar vs stationär prestanda

 • bärbar vs stationär prestanda


 • Trots ett antal nya innovationer och förbättra teknik, bärbara datorer fortsätter att släpa efter skrivbord i deras resultat, oavsett om du funderar på hur lätt du kan uppgradera dem, vad det tar att reparera dem eller vad man kan få ur dem när du kör krävande video eller spel applikationer. De gör emellertid ge den mest användarvänliga datorvana, som lånar ut till deras fortsatta popularitet

  Uppgradering

  Den stationära datorn, utformad som en långsiktig investering och uppgradera plattform som inte behöver bytas vartannat år, fortsätter att tjäna sitt syfte. En datoranvändare med bara grundläggande förståelse för vad som händer där inne i datorn kan uppgradera nästan varje aspekt från minne till skivenheter till grafikkort, medan det finns många delar av en bärbar dator, till exempel skivenheter, grafikkort och centralenheter kan som användare uppgradera inte alls. Efter två eller tre år en bärbar dator kan bli föråldrad, men en stationär kan ta emot uppgraderingar och om igen.

  Reparera

  Bärbara datorer är betydligt svårare att reparera för den genomsnittlige datoranvändaren om en del insidan av höljet bör paus. Laptop delar blir utformade mindre och bli dyrare att tillverka, och deras fall inte faller isär så lätt, normalt krävs även åstadkommit datoranvändare att vända sig till en licensierad dator reparation företag som Best Buy's Geek Squad för hjälp.

  Kostnader

  Stationär dator priser köra lägre än liknande konfiguration bärbara datorer. En University of Wisconsin i Madison webbsida utformats för att ge studenter i valet mellan stationära och bärbara datorer föreslår att bärbara datorer kostar nästan dubbelt så mycket som en jämförbar skrivbordet. Datorminne uppgraderingar, en av de få bärbara delar som användaren enkelt kan uppgradera sig själva, är likartat dyrare i bärbara datorer än stationära datorer i för samma mängd minne. Reparationskostnaderna för en bärbar dator kan bli dyrare på grund bra-om en stationär tangentbord bryts kommer en ny kostar runt tio dollar på en lokal återförsäljare. Om en bärbar dator tangentbord sönder måste du lämna tillbaka det till datorn tillverkaren eller en licensierad reparation företag för utbyte, vilket kan kosta mycket mer.

  Multimedia

  Datorer skryta med bättre video och spel prestanda jämfört med bärbara datorer. En artikel från Intel. com, en ledande tillverkare av datateknik, sägs att ett skrivbord är överlägsen för den här "eftersom det kan hantera mer kraftfulla tekniker. " Datorspel, musik och video teknik alla köra bättre på jämförbara stationära än på bärbara datorer.

  User Friendly

  Det enda område där den bärbara utmärker sig i prestanda över skrivbordet, användarvänlighet, består av saker som bärbarhet och enkel användning. En bärbar dator är mindre och kan utföras var som helst du vill åka. Inbyggda batterier kan du använda datorn även när du är utanför eller borta från eluttagen, något man absolut inte kunde göra med en stationär. Den bärbara datorn presenterar computing-on-the-go för användare som inte kan eller inte vill stanna hemma med sitt arbete.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:hur man hämtar data från ett SD-kort efter omformatering

Relaterade artiklar


 • hur man får anteckningsbok papper ur en fastnat skrivare
 • historia pc-datorer
 • hur man rengör och torka en dator lcd
 • Lägga till en hårddisk för att Windows Home Server
 • hur du ansluter högtalarnas anslutningar till en dator
 • hur du tar bort en gateway mx6956 tangentbord
 • hur du tar bort en optisk enhet från en hp pavilion n5420
 • hur ändrar strömförsörjningen i en PowerMac G4 spegel
 • hur man installerar en HP PSC 2210 allt-i-ett-skrivare
 • hur du överför data från en gammal dator dator till en ny iMac