Dator > hur man köper en begagnad bärbar dator

 • hur man köper en begagnad bärbar dator


 • Bärbara datorer erbjuder bekvämlighet på grund av sin relativt ringa storlek och portabilitet. Köpa en begagnad eller renoverad, erbjuder bärbara datorer flera fördelar. Vanligtvis bärbara datorer är dyrare än stationära datorer eftersom de är svåra att konstruera och tillverka. Får dock användas bärbara datorer eller inte kan ha en garanti, vilket minskar kostnaden. Att köpa en begagnad bärbar dator, måste du först avgöra användning och minimikrav. Dessutom test av bärbara datorn är en viktig del av inköpsprocessen.
  1.
  Bestäm minimikrav och användning. Till exempel, om du letar efter en dator att köra datorstödd konstruktion (CAD) eller är en designer, behöver du en dator med betydande processorhastighet och ett anständigt grafikkort. Å andra sidan, om du vill surfa på Internet, kolla e-posten och handla på nätet, är en grundläggande konfiguration lämplig. Använd minimikraven i det program du använder mest som en riktlinje. Skapa en lista med måste-ha krav som omfattar processorhastighet, minne (RAM) och hårddisk storlek. Skapa en lista med vill ha, som omfattar design och utseende, till exempel.
  2.
  Kontakt tillverkare och leverantörer. Flera datortillverkare --- Dell, Hewlett-Packard och Lenovo, till exempel --- sälja begagnad eller renoverad, anteckningsböcker. Besök tillverkarens webbsidor eller ring kund servicenummer för att upptäcka vad bärbara datorer finns tillgängliga. Alternativt kan du besöka en lokal sändning butik, pantbanken eller dator reparation butik (se Resurser).
  3.
  Review tillgängliga produkter. Jämför varje produkt i den förteckning över krav du har skapat. Välj minst två bärbara datorer att göra ett slutgiltigt beslut. Jämför de två alternativen för att göra ditt slutgiltiga beslutet. Använd flera faktorer --- pris, utseende, storlek osv --- att göra ett val. Se till att du förstår förfarandet för återvändande anteckningsboken bör du ångrar dig.
  4.
  Beställ eller köpa rätt anteckningsbok. Undersök kanterna på den bärbara datorn för tecken på påverkan. Testa skärmen för att säkerställa en öppen och fri visning. Öppna och stäng den bärbara datorn för att upptäcka tecken på skador eller slarv. Testa tangentbordet för att se till varje tangent fungerar. Anslut den bärbara datorn i, hur lång tid laddningen och testa anslutningen nätadaptern. Tömma batteriet och ladda igen för att säkerställa att batteriet har en lämplig avgift. Om det uppstår problem inom något område, kontakta säljaren omedelbart att ordna ett byte eller retur.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en G9 Logitech mus

Relaterade artiklar


 • Mer information om Compaq DESKPRO datorer
 • hur du synkroniserar ett program till en HP iPAQ h2215
 • hur man använder datorn rengöringskit
 • Hur får man en dator att känna igen flash-enheter
 • anordningar som används för hemautomation
 • den bästa hårdvaran brandväggar
 • hur man fyller en hp22 trefärgade skrivarpatron
 • vad är en video controller?
 • hur man rengör hk 5650 skrivarpatroner
 • hur du ändrar bläck i en HP-skrivare