Dator > Vilka är skillnaderna mellan VGA & megapixel?

 • Vilka är skillnaderna mellan VGA & megapixel?


 • Du behöver:
  kryssmejsel
  . Liten, platt skruvmejsel.

  Video Graphics Array (VGA) och megapixel är upplösningen mätningar. Båda mätningarna använda pixlar (en prick i en bild) som måttenhet. VGA är en resolution mått för en datorskärm eller en skärm medan en megapixel är en resolution mått för digital fotografering och video. När det gäller digital video och fotografi, megapixlar mäta bildens upplösning källa, och VGA är ett mått på upplösningen på bilden som visas.

  VGA

  En datorskärm som kör med VGA-upplösning visar en upplösning på 640 pixlar bred och 480 pixlar hög. Även datorskärmar typiskt stödja högre upplösningar, är VGA används fortfarande som den lägsta gemensamma nämnaren resolution som alla monitorer stöd. Olika datorskärmar kan stödja olika upplösningar och bildformat (storlek förhållandet mellan bredd och höjd på en skärm), vilket kan skapa inkonsekvenser mellan programmen. Kommer dock att dela en gemensam nämnare upplösning åtminstone ge ett program för att stödja alla övervaka även om det inte visas vid en optimal upplösning. CRT-skärmar och skärmar är bättre på att anpassa sig till olika upplösningar än LCD (platt skärm) monitorer, så LCD-monitorer som är byggd för att köras högre upplösningar har svårt att köra VGA-upplösning med en tydlig bild. När datorer först starta upp de kommer att visa i VGA-upplösning innan operativsystemet laddas.

  Megapixel

  En megapixel är 1 miljon pixlar. Megapixlar är vanligen används för att mäta upplösningen kvaliteten på en digital kamera i en kvantitativ form. Fler megapixlar betyder en högre upplösning. Dessutom megapixel är användbara för att jämföra lösning av bilder som inte delar en gemensam proportioner. En kamera har en megapixel-rating är viktigare för utskrift av fotografier än att visa dem på en bildskärm. Ett digitalt fotografi som har en 1 megapixel betyg kan se tydliga på en datorskärm, men visas pixlig om tryckt på 4 x 6-tums papper. Digitala fotografier är oftast tryckt på 300 punkter per tum. En formel för att avgöra hur många megapixlar behövs för att skriva ut en bild baserat på storlek är:
  ((300 * inches bred) * (300 * inches hög)) /1. 000. 000.

  Jämföra VGA och megapixlar

  Medan VGA och megapixlar används för att mäta olika saker, de två resolutionerna aktie motsvarande. Till exempel har en VGA-skärm så många pixlar som en 0,3 megapixel bild, en HDTV kör på 720p har så många pixlar som 1 megapixel image, och en HDTV som körs i 1080p upplösning har så många pixlar som en 2 megapixel bild. Videoinspelning på en digital kamera behöver inte så hög för en megapixel räkna än fotografi som är avsedd för utskrift.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Definitionen av ett Memory Stick-läsare

Relaterade artiklar


 • elektronik projekt baserade på en mikrokontroller
 • hur man återställer bläcknivå på en HP 4100 skrivare
 • hur man ändrar värdet RestrictAnonymous
 • Hur konvertera mp3 till M4R på en Mac
 • hur man byter batteri i en Gateway Solo 2500
 • hur man fyller bläckpatroner billigt
 • hur man byter en Acer Ferrari 4000 tangentbord
 • hur man kan ansluta flera datorer till ett kabelmodem
 • hur man installerar Lexmark X5250 skrivare
 • instruktioner att fylla laserkassetter jet toner