Dator > hur reparera ett ATX tryckswitch knapp makt

 • hur reparera ett ATX tryckswitch knapp makt


 • Införandet av ATX specifikationen under 1995 förändrat hur datorn slås på. Du kan fortfarande trycka på en knapp för att starta upp det, men du behöver inte fysiskt trycka på en knapp för att stänga av den längre. Moderkortet styr strömmen med logik signaler i ATX system. På strömbrytaren på datorns fall används för att ansluta direkt till elnätet, men på dagens versioner, ansluter den till två kontakter på moderkortet. Diagnostisera och åtgärda problem med datorns strömbrytare med några vanliga verktyg.

  Du behöver:
  skruvmejsel, Phillips-head
  . Ohmmeter.
  Tryckknapp.
  Header stift (tillval).
  Lödkolv (tillval).
  Lödtenn (tillval).

  Test


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur den och koppla någon kringutrustning.
  2 .
  Öppna din datorväska. De flesta fall kommer att kräva en Phillips-skruvmejsel, men vissa har en spärr eller hävstång för att ta bort en sidoplåt, som ger tillgång till inälvsprodukter.
  3.
  Hitta de två kablarna som leder ut på baksidan av din strömbrytaren. Det kan finnas mer än två aktuella-till exempel om det finns andra knappar som en "Reset"
  4
  Trace ledningarna för att hitta där de ansluter till moderkortet, oftast. . med en plast huvud-kontakt, och identifiera vilka två motsvarar på strömbrytaren. Ditt moderkort kan ha en etikett läsning "Power On" eller "PS_ON" bredvid kontaktpunkter och de två kablarna nästan säkert kommer att ligga intill varandra om det finns en matris av anslutningar. Om du inte kan lätt avgöra vilken som är vilken, se ditt moderkort dokumentation.
  5.
  Koppla bort knappen från ditt moderkort.
  6.
  Anslut ohmmeter två sonder till vardera av de två kablarna från strömbrytaren . Om en rubrik kontakten används, prova att sätta sonderna i motsvarande hål i kontakten. Om du inte kan montera prober, prova att ta bort sidhuvudet stift som beskrivs i steg 1 i avsnitt 2.
  7.
  Testa knappen genom att trycka den i medan du tittar på ohmmeter display. När knappen trycks in, bör motståndet sjunka till nästan noll, och även om knappen inte skjuts motståndet bör vara den högsta nivå ohmmeter kan mäta. Om din knapp fungerar som i detta test och verkar i kontakt ordentligt till sidhuvudet stift på moderkortet, bör du undersöka problemet, eftersom knappen i sig inte är fel. Fortsätt inte att 2 § Om en knapp fungerar korrekt.

  Ersätter


  1.
  Bort de två huvud stift från sidhuvudet kontakten som motsvarar dina trasiga makt -knappen. Sidhuvud stift är det metalldelarna inuti plast kontakten, och kan oftast avlägsnas med hjälp av en liten metall flik längs sidan av plast kontakten kroppen. Tryck här fliken något, och du bör kunna glida varje rubrik stift ut genom att dra i lämplig tråd. Om ditt moderkort inte använder en standard huvud-kontakt, bestämma det bästa sättet att ansluta ledningarna från knappen till rätt kontakter på moderkortet.
  2.
  Montera din ersättare tryckknapp i ditt fall. Du kan behöva borra ett hål, eller du kanske kan passa ersättning till den gamla ståndpunkt. Kontrollera att kablarna från baksidan av din nya knapp är tillräckligt långa för att nå huvud på moderkortet.
  3.
  Löd ny header stift på kablarna från din ersättare tryckknapp. De flesta header stift har ett par pressning flikar för att säkra ledningarna efter lödning.
  4.
  Sätt rubriken stiften i sidhuvudet kontakten. De bör klickar på plats. Det spelar ingen roll vilken tråd från din knapp som går till vilken pin, så länge som de två stift som motsvarar strömbrytaren används.
  5.
  Återanslut rubriken kontakten till header på moderkortet och se till att orientering är som förut.
  6.
  Stäng datorn fallet, koppla in strömmen och kringutrustning och slå på datorn med din nya knapp.

  tips och varningar


 • Den vanligaste storleken ATX moderkort rubriker är 1 /10 tum.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Varför behöver jag en dator server?

Relaterade artiklar


 • felsöker ett EVGA FX 5500 grafikkort
 • Definitionen av disk array
 • Dell Inspiron lcd instruktioner bakgrundsbelysning installation
 • fördelar och nackdelar med att jämföra bärbara datorer
 • hur man gör en trådlös internet-antenn
 • fakta om ECS 865G-moderkort m
 • hur radera hårddisken magneter
 • felsökning en kanon S300 skrivare
 • hur man kan öka en UPS backup batteri
 • Fördelarna med dator överspänningsskydd