Dator > vad är en video controller?

 • vad är en video controller?


 • Ett grafikkort, eller video-och grafikkort som de är nu mer allmänt känd, är ett expansionskort vars funktion är att generera och mata ut bilder till en bildskärm. När det hänvisas till tidiga maskinerna, kortet är ibland som ett grafikkort eller grafikkort, när korten typiskt var integrerade på moderkortet själv

  Syftet med ett grafikkort

  Fundera på detta scenario för ett ögonblick. Du ber en lokal invånare vägbeskrivning till ett hotell. Du kan inte förstå någonting den här personen är att berätta oavsett hur mycket du lyssnar. Lyckligtvis strategier någon som talar deras språk och din person och börjar översätta för båda av er. Efter några utbyten av dialog, kan du få vägbeskrivningar och hitta vägen till hotellet. Ett grafikkort fungerar på exakt samma sätt. Utan den skulle en bild visas aldrig på våra datorskärmar och vi ständigt skulle du tittar på en tom skärm, vilket gör datorn helt oanvändbar.

  komponenter som behövs

  När en dator bygger på ett grafikkort för att fungera normalt åberopar grafikkort på andra komponenter i en dator för att fungera normalt också. För ett grafikkort att göra sitt jobb, måste en dator minst har dessa fyra delar: ett moderkort tala om vad man gör, en processor för att ge den kraft som behövs för att utföra sina uppgifter, minne som kommer att hjälpa hålla skapat bilder och distribuera det i tid, och en monitor för att visa skapat bilder.

  GPU

  Du har förmodligen till viss del, förstå grunderna i ett moderkort. Du vet säkert att det är hjärnan i en dator, och att det hus processorn och minnet. Ett grafikkort har samma kvaliteter. Ungefär som ett moderkort har en CPU, har ett grafikkort en GPU (Graphics Processing Unit). GPU fungerar ungefär som en CPU i att det är särskilt utformade för att rita skärmar, och ansvarar för att utföra komplexa matematiska och geometriska beräkningar som måste bearbetas för grafik rendering. Ungefär som en processor är hjärtat i en dator, GPU hjärtat av grafikkortet.

  Hur en GPU fungerar

  Som sagt, GPU hjärtat av grafikkort och är den komponent som gör det egentliga arbetet. För att bättre förstå hur ett grafikkort fungerar, måste du inse hur GPU fungerar. GPU använder speciella program som skapats för grafikkortet för att analysera och använda data som används för att skapa bilder för visning på monitorn. När GPU skapar bilden, lagrar den information som den har skapat i grafikkortet RAM för senare användning.

  Knyta den All Together

  Som sagt är ett grafikkort i grunden en grafisk översättare för datorn. Som helhet, grafiken vi ser på våra monitorer dagligen är inget annat än bitar av binära data. Från state-of-the-art grafik vi ser i våra dataspel till ikonerna på skrivbordet, varje pixel som gör upp vad vi ser är inget annat än en serie tal översatta till grafik tack vare grafikkortet.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Definitionen av disk array

Relaterade artiklar


 • hur man använder en bärbar dator som en andra skärm i ett nätverk
 • hur man berättar vad cpu kommer att arbeta med ditt moderkort
 • hur man helt ta bort en hårddisk
 • hur man knä en processor
 • hur man installerar RAM i en eMachines t5224
 • Hur du donerar används datorutrustning
 • Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov
 • hur man ansöker om en dator donation
 • Hur får man en dator som doneras till ett arméförband
 • information om bärbara spel