Dator > hur man uppgradera en IBM Thinkpad 600E

 • hur man uppgradera en IBM Thinkpad 600E


 • Medan din IBM Thinkpad 600E bärbar dator kan köra felfritt för det mesta, ibland en allvarlig fråga med komponent kan behöva ersättas, eller du kanske bara vill uppgradera en aspekt av den enhet som en hårddisk, tangentbord eller skärmen. Medan mer komplicerat än vissa reparationer eller uppgraderingar, kan du slutföra förfarandet med bara en Phillips skruvmejsel och en skruvmejsel även om du inte är intimt bekant med Thinkpad-serien

  Du behöver:.
  Phillips skruvmejsel.
  Skruvmejsel.


  1.
  Stäng av din IBM Thinkpad 600E laptop helt. Koppla bort nätadaptern från baksidan av datorn.
  2.
  Vänd över IBM ThinkPad 600E laptop och märker den långa, horisontella batteri kontur på övre delen av botten av enheten . Förutom detta kommer att bli ett batteri Stängningsanordningen switch som kan skjutas åt sidan för att lossa batteriet. Använd denna mekanism för att koppla ur batteriet och skjut sedan batteriet hela vägen ut.
  3.
  Ta bort alla skruvarna på botten av IBM Thinkpad 600E bärbar enhet. På 600E modellen kommer det att finnas små pilar som pekar på en majoritet av dem, för att hjälpa till att märka mindre skruvar. Använd en Phillips skruvmejsel för att avlägsna alla dessa skruvar, sedan vänder IBM Thinkpad 600E laptop försiktigt tillbaka över.
  4.
  Lyft tangentbordet delvis upp ur sina bostäder nu när den är lös . Du kommer snabbt att märka att det finns två platta kablar från botten av tangentbordet till basen på den bärbara datorn. Anslutningarna för dessa kablar kommer att vara i botten av IBM Thinkpad 600E. Snap anslutningarna upp i sina upprätt, olåst läge med fingrarna, dra sedan bandet kablarna. Ta bort tangentbordet helt för ersättning, om du så önskar.
  5.
  Bort modemet nu att de interna komponenterna alla ska vara synliga. Modemet kommer att finnas på toppen av hårddisken, av till höger av de exponerade IBM Thinkpad 600E laptop. Det kommer att finnas ett par välplacerade skruvar i ytterkanten av modemet för att hjälpa till att hålla ner den. Ta bort dessa med din Phillips skruvmejsel. En ersättare modem kan nu sättas i maskinen på samma plats som den gamla, men tänk på att spara skruvarna.
  6.
  Ta bort hårddisken om du vill uppdatera lagring för dina IBM Thinkpad 600E laptop. Hårddisken kommer också hålls stilla av omkrets skruvar som kan tas bort av Phillips skruvmejsel, även om dessa kan vara lite svårare att ta bort på grund av deras närhet till buren som håller hårddisken. Ta försiktigt bort skruvarna, sedan fri hårddisken ur buren och dra ut det.
  7.
  Överväg att ersätta IBM Thinkpad 600E laptop skärm om det finns sprickor eller om du vill göra en allmän uppgradering. Notera plast nubs eller sälar, som kan hittas på ramen runt själva skärmen. Den bezel är den plastbiten som omger displayen och plast nubs finns där för att dölja skruvarna. Pop dessa nubs av med kanten av en skruvmejsel eller liknande nyfikna enhet, ta sedan bort skruvarna med din Phillips skruvmejsel.
  8.
  Skala nu löst bezel av helt, med början på ena kanten. Du bör kunna använda fingrarna.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man installerar en DVD-brännare och DVD-enhet

Relaterade artiklar


 • hur man framgångsrikt kan påskynda en processor
 • skillnaden mellan Skrivbord och arbetsstation grafikkort
 • hur man rengör en BJ-220e skrivarpatron
 • hur du synkroniserar ett program till en HP iPAQ h2215
 • hur du ändrar band på en zebra skrivare
 • hur man använder programmet på tangentbordet för spel
 • inbyggda system projekt för skojs skull
 • hur du köper en bärbar dator som är rätt för dig
 • hur man konfigurerar e-post för Konica Minolta di2510f
 • hur du formaterar ett USB-minne från Mac till PC