Dator > anordningar som används för hemautomation

 • anordningar som används för hemautomation


 • Hemautomation kommer i många former. Vissa typer av automatisering innebär enkla, mekaniska timers medan andra typer använda datorer för att kommunicera med apparater i ett nätverk. Åter andra använder robotar för att utföra enkla rengöringsuppgifter eller datorer för att betala räkningar på en viss förfallodag. Av de många enheter utrustade för hemautomation, några upprätthålla en hög synlighet medan andra arbetar med låg ljudnivå utan förvarning

  Anordningar och elektronik med inbyggd Timers

  Många Vitvaror erbjuda inbyggd timer. Kaffebryggare med programmerbar klockor kan ställas in att börja brygga vid en viss tidpunkt, se till att färskt kaffe kommer att vänta på dig på morgonen. Tvättmaskiner och torktumlare kan du ställa in vilken typ av tvätt eller torka cykel och antalet cykler varje last genomgår. Persondatorer har energibesparande alternativ som kan stänga av en bildskärm, hårddisk och processor efter en förinställd period av inaktivitet. Radio och TV kan stänga av sig själva efter en viss tid för att undvika att slösa energi om du somnar eller tvingas lämna huset medan du tittar på ett program. Du kan också ställa en videobandspelare att starta och stoppa inspelningen vid en viss tidpunkt på en viss kanal och på en specifik dag i veckan, enligt ett program sänds schema.

  Motion sensorer och timers Simple

  Enkel timer moduler som använder en roterande skivan för att växla mellan stater "på" och "off" är ett enkelt och prisvärt sätt att styra enskilda lampor och elektronik. Dessa typer av timers kontakten i ett vägguttag och störa flödet av el till en ansluten enhet tills ratten når en förinställd position. Modulen ansluts sedan enheten till elnätet förrän en annan förinställd position kopplas bort det. En rörelsesensor kan slå på anslutna lamporna när den känner av rörelse framför den, kommer sensorn släcker belysningen igen efter en tid har gått där den känner ingen mer motion

  hemdatorer och andra centrala Control Center.

  Om du vill göra mer än schemat vänder tänds på och av, behöver du en ledningscentral i hjärtat av ditt hem automationssystem. Du kan köra programvaran på din hemdator som interagerar med automation moduler och andra enheter för att slå dem på eller av, eller för att övervaka dem för några problem. En speciell dator kan utföra ytterligare automatiserade funktioner, t. ex. e-post du om ditt hem trygghetssystemet aktiveras medan du är ute, eller så att du kan styra din hemelektronik på distans med en mobiltelefon eller annan bärbar enhet. Många hem automation byggsatser, som omfattar allmänna plug-in moduler för ljus och specialiserade moduler för dörrlås eller termostater, inkludera en fjärrkontroll eller central styrenhet som tar platsen för en dator.

  Remote insticksmoduler och Socket Replacements

  Plug-in-moduler likna enkel apparat timers i utseende och funktion, men de får signalen att tillåta eller avbryta strömtillförseln baserat på utsändningar från en central styrenhet istället av en mekanisk ratten. I särskilda program kan du programmera en plug-in modul för att slå en enhet på eller stänga av flera gånger per dag, eller att arbeta vid olika tidpunkter beroende på veckodag eller månad. Din centralenhet skickar signaler till dessa moduler antingen genom elektriska ledningar eller trådlöst via en lågfrekvent radionät. Ett alternativ till plug-in-moduler är ersättning vägguttag och strömbrytare ljus byggt för att ta emot dessa signaler.

  Outdoor ljussensorer Säkerhet ljus och mark belysning för vägar och landskapsarkitektur kan styras av ljussensorer. En ljuskänsliga sänker din energiförbrukning samtidigt som ditt hem är upplyst på natten. Med utomhusbelysning kan du skapa en attraktiv utemiljö och avskräcka eventuella skadegörelse och brott genom att hålla ditt hem och trädgård synlig hela natten.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man kan ändra teckensnitt på en HP d1420

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en Dell 1700 tonerkassett
 • hur man fyller bläck cartidge i en Epson t0603
 • USB vs pci trådlöst kort
 • hur man installerar kreativt ljudenheter
 • hur man installerar en extern antenn på en usb727
 • hur man kan få BIOS på en Compaq Armada 4220t
 • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång
 • hur du ställer in ett modem för att ansluta vid vissa varvtal
 • lägga sd RAM
 • hur man kan öka hastigheten på ett 56k-modem kör på 25k