Dator > vad är fördelen med en andra processor?

 • vad är fördelen med en andra processor?


 • Under 1990-talet, tyngdpunkten att förbättra centralenhet (CPU) resultat var på ren fart, ratcheting den klockfrekvenser i gigahertz intervallet (GHz), eller miljarder cykler per sekund. Men detta ledde så småningom till allvarliga problem med värmeutveckling och strömförbrukning, vilket var särskilt problematiskt eftersom fler och fler människor omfamnade mobila datorer. Som ett resultat, vände tillverkare alltmer till andra metoder för att öka prestandan under det första decenniet av 2000-talet, inklusive användning av flera processorer eller processorkärnor.

  Du behöver:
  moderkort med två grafikkort slots
  . Skruvmejsel.

  Dual Core

  Sedan 2005 har de stora chiptillverkarna producerar "dual core" processorer. Dessa kombinerar två processorkärnor "kärnor" på ett enda chip, och för flertalet ändamål kan betraktas som två separata processorer i en. Vissa processorer har fyra eller fler kärnor på ett enda chip: Sonys Playstation 3 använder en processor med nio kärnor. Dubbla kärnor föra med sig liknande fördelar för dubbla processorer i ett mindre utrymme, utan behov av speciella moderkort, och till ett lägre pris. De har blivit vanligare än dubbla processorer, utan i termer av de fördelar de erbjuder i grunden samma sak.

  Vardagsbruk

  För de flesta människor är den största fördelen med en andra processor eller Core när du kör ett flertal tillämpningar. Om du surfa på webben och lyssna på musik på en enda processor eller single-core maskinen när datorns antivirusprogram startar en genomsökning, kan du märka att systemet blir långsammare. När mer än en processor eller kärna är tillgänglig, kan operativsystemet dela arbetsbördan, vilket gör en märkbar påverkan på prestanda mindre troligt.

  Trådar

  Först kunde datorer dela allmänhet endast ett helt program mellan processorer, om du var bara att köra ett program, skulle du se mycket nytta, eftersom endast en av processorer skulle kunna arbeta på det. Programutvecklare började snart att använda multi-threading, dock, vilket gör att datorn ge olika "trådar" av en ansökan till olika processorer. Detta innebar att en mycket krävande applikation kan spridas över både processorer, med fullt utnyttjande av systemets resurser.

  Spel

  Vid första tenderade spel att se mycket liten nytta av flera processorer, som spel fortfarande utvecklas med enda snabb chips i åtanke. Spelutvecklare har alltmer antagit multi-threading för att nå allt högre nivåer av prestanda, dock, och mest krävande spelen kan dra fördel av en andra processor. Tenderar emellertid CPU-kraft att inte vara den viktigaste faktorn i spelprestanda, som vanligen är mer beroende av systemets grafikkort.

  Kreativa program

  Ett område där kraften av flera processorer är särskilt välkommen är för digital konst, såsom musikinspelning och video processing. I ljudprogram, måste flera kanaler med hög ljudkvalitet ofta manipuleras eller syntetiseras i realtid, video bearbetning kan ta många timmar att slutföra efter att användaren har inlett dem. I båda fallen kan en andra processor till stor hjälp, som fler ljudbearbetning äga rum på en gång eller skära den tid som krävs för video rendering. Många professionella inom dessa branscher använder avancerade arbetsstationer som Mac Pro, som kan ha två Intel Xeon-processorer, vardera med fyra kärnor ombord.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur konvertera 1,8 "HD (ZIF) till IDE (44pin laptop)

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en Hewlett Packard LaserJet iiisi skrivare
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • hur ta reda på vilka bärbara datorer en DVD-ROM kommer att passa
 • hur isär bror mfc240c
 • hur man byter hårddisk i en Sony Vaio VGN-t350
 • hur du ställer in i hemmet övervakning på datorn
 • hur man väggmontering en bärbar dator
 • hur man rengör och fylla en skrivarpatron
 • hårddiskformat verktyg
 • Vad är virtuellt filsystem?