Dator > Vad är virtuellt filsystem?

 • Vad är virtuellt filsystem?


 • Ett virtuellt filsystem, eller VFS, är en typ av programvara som är en del av de flesta operativsystem. Det är ett gränssnitt som ger användare tillgång till data som lagras på olika sätt genom ett enda enhetligt gränssnitt. De flesta användare kommer inte ens inser att de använder en VFS, eftersom det är oftast helt integrerat i operativsystemet de använder

  Du behöver:.
  Ersätter färgbandet

  . lagringsplatser

  Informationen nås via en dator är ofta lagras på olika platser på olika enheter. När du använder en dator, kan användare spela musik från hårddisken, titta på en film med en DVD-spelare eller öppna en fil på en dator i ett lokalt nätverk. Alla dessa sätt att komma åt data kräver att datorn få tillgång till olika hårdvara. En VFS integrerar dessa typer av data tillgång till ett enda gränssnitt. Det är ett filsystem som organiserar andra filsystem.

  Real filsystem

  Uttrycket "fast filsystem" eller RFS, hänvisar till de filsystem som används av lagringsenheter själva. Det finns en rad olika format en RFS använder att organisera data. Dessa format skiljer sig ofta mellan operativsystem. Till exempel är FAT, FAT32 och NTFS som används av Windows, medan HFS och HFS + som används av OS X. UFS är en populär Unix hårddisk format. Om en VFS inte är programmerad för att tolka en viss typ av filsystem, kommer användaren inte kunna komma åt data som lagras i detta format.

  Exempel

  filhantering gränssnittet för Windows har ett VFS integreras i det . När en användare öppnar filen webbläsaren ser han hårddiskarna och CD-eller DVD-enheter som är installerade i sin dator och nätverket den är ansluten till. Var och en av dessa typer av datalagring styrs av ett annat program som gör upp operativsystemet, eftersom var och kräver olika typer av programvara instruktioner som skall användas. Den VFS översätter användarens indata med kommandon för varje av dessa enheter och integrerar feedback från enheten i gränssnittet som används.

  Historia

  En av de tidigaste operativsystem till att omfatta ett VFS var Sun Microsystems SunOS, släppt år 1985 . Det tillät användare att komma åt lokala UFS format hårddiskar och bläddra bland filer på datorer i nätverk via ett enda gränssnitt. Detta VFS kan programmeras att integrera andra filformat system också. Detta koncept har lett till en gradvis utveckling av den moderna VFS, vilket förväntas hantera alla enheter en dator kan ansluta till.

  Utveckling

  Moderna VFSs har tillgång till alla de vanligaste typerna av data lagringsenheter. Men eftersom en VFS måste programmeras för att förstå varje typ av filsystem det åtkomster, kompatibilitet mellan konkurrerande VFSs har varit långsamma med att utveckla, särskilt mellan proprietära format som NTFS och HFS +, som ägs av Microsoft och Apple respektive. Till exempel kan OS X läsa NTFS-enheter, men det kan inte skriva data till dem.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:disig bilder på datorskärmen felsökning

Relaterade artiklar


 • hur man använder flera bildskärmar med bärbara datorer
 • felsökning av en Compaq Presario sr1603wm
 • hur du tar bort Windows XP & installera en hårddisk
 • Canon bläckstråleskrivare S300 felsökning
 • hur man konfigurerar USB 2.0 till seriella RS232 adapter inställningar i Vista
 • vad är i386 arkitektur?
 • Hur man testar om ett ljudkort har installerats
 • hur du ändrar LCD-skärm på Dell Inspiron 9300
 • hur man uppgraderar en thinkpad 2724 cpu
 • felsökning en dators DVD-enhet