Dator > hur man byter minne uttag på en Compaq

 • hur man byter minne uttag på en Compaq


 • Minnet uttag inuti din Compaq-dator gränssnitt med RAM (Random Access Memory) moduler, som används när du kör program. Om uttagen fungerar eller har skadats genom olyckshändelse, kommer din Compaq-dator inte fungerar korrekt. Tyvärr är det inte möjligt att ersätta endast uttagen-du kommer att behöva öppna Compaqs panel sida tillgång, manuellt ta bort hela moderkortet och ersätta den med en ny

  Du behöver:
  Phillips screwdriverMotherboard. .


  1.
  Stäng av Compaq-dator. Ta bort alla sina anslutna kablar och enheter och placera datorn på sidan på en stabil arbetsyta.
  2.
  Bort båda skruvarna längst bak slutet av sidan tillgång panel med en stjärnskruvmejsel. Med vissa Compaq modeller kommer du istället bara behöver vrida en stor plast tumskruven på baksidan slutet av fallet moturs.
  3.
  Tryck ner luckan försiktigt och skjut den till rätten att ta bort den från Compaqs fallet. Tryck dina händer mot omålad metall flikarna på baksidan av ärendet till att jorda dig själv och förhindra oavsiktliga skador genom statisk elektricitet.
  4.
  Leta torget, plast fläktkanalen, som är placerad på vänster sida av Compaq: s fall och ovanför processorn. Koppla ur kabeln rinner till fläktkanalen och tryck in de två plastflikarna på toppen av kanalen. Dra kanalen ur datorn.
  5.
  Koppla ur kabeln ansluten till Plastfläkt strax ovanför processorn. Lyft upp låsklämmorna på vardera sidan av fläkten och dra fläkten och dess bifogade metall kylfläns utanför processorn.
  6.
  Lås den fyrkantiga processor av Compaqs moderkortet genom att dra upp låsarm på sidan processorn. Ta tag i övre och undre kanten av processorn och lyft rakt upp. Upphäva den processorn.
  7.
  Leta gröna, plast minnesmoduler, som sitter i vertikal, rektangulär uttag längst till vänster på moderkortet. Tryck den vita flikarna högst upp och längst ned på varje minnesmodul. Ta tag i toppen av varje modul och dra bort den från eluttaget.
  8.
  Hitta metallkontakterna strömförsörjning, som är placerad inuti nätaggregatet bukt vid mycket övre vänstra hörnet av Compaqs fall. Koppla bort mångfärgade kabeln som går från nätaggregatet till hamnen i centrum av Compaqs moderkortet.
  9.
  Kontrollera om din Compaq närvarande har alla expansionskort installerade i det horisontella kortet hamnar i det nedre vänstra hörnet av moderkortet. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, ta bort skruven i vänstra kanten av den första expansionskort. Ta tag i toppen av kortet och dra bort den expansionsport. Upprepa proceduren med resterande expansionskort.
  10.
  Bort de sex skruvarna längs övre och undre kanten av Compaqs moderkortet. Skjut moderkortet något mot rätten att lossa hamnar från hålen på baksidan slutet av fallet.
  11.
  Lyft moderkortet ur Compaq dator. Placera ersätta moderkortet i Compaqs fallet. Kontrollera att de hamnar som är uppradade med hålen på baksidan av ärendet och tryck moderkortet till vänster.
  12.
  Tillbaka sex moderkortet skruvar du tog bort tidigare. Sätta ihop var och en av de komponenter som du demonterade tidigare i omvänd ordning.
  13.
  Skjut luckan tillbaka på Compaq och ersätta de två skruvarna eller vrida dess tumskruven medurs. Anslut alla datorns hölje kablar och sätt på Compaq. Följ BIOS instruktioner för moderkortet.

  tips och varningar


 • Compaq säljer ersättare moderkort för varje datormodell eller om de är tillgängliga online genom tredje parts detaljister. Du kan vara lättare att installera bort minnesmoduler, processor och processor fläkt på den nya moderkortet innan du installerar det i Compaq: s fall.
 • Innan du köper ett nytt moderkort, kolla Compaqs manual för att se om din dator är kompatibel med en standard ATX-moderkort storlek eller om du behöver en annan storlek, t. ex. en mini-ATX moderkort.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hk pavilion 8755c felsökning

Relaterade artiklar


 • hur reparera en död SATA-hårddisk
 • hur man använder en Sony-enhet MicroVault flash
 • hp pavilion zd8000 laptop felsökning
 • om datorer & projektorer film
 • hur man installerar nätaggregatet i ett eMachines t2482
 • användningsområden för projektorer
 • hur man gör en gammal hårddisk slav efter att överföra filer och inställningar
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin
 • hur man fixar på TABB på en bärbar dator
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron utan återställning