Dator > om datorer & projektorer film

 • om datorer & projektorer film


 • Projicering av bilder från en dator med en digital filmprojektor är ett sätt att presentera information till en stor grupp eller visa en storformats-video i en hemmabio eller klassrum. Ansluta en dator och filmprojektor är en enkel process, men att välja den bästa projektorn kräver forskning och smarta inköp

  använder <.

  Det finns många anledningar att inrätta en dator och filmprojektor system. En är instruktion, där en projicerad bild träder i stället för svarta tavlan eller insyn projektor, så instruktören att visa bilder, webbsidor och videoinnehåll. Projektorer är också användbara i en företagsmiljö, visa bildspel eller levande bilder för video telekonferenser. Slutligen projektorer har en plats i hemmet som centrum i en hemmabio, visa filmer och videoinnehåll online.

  Anslutningar

  De flesta digitala filmprojektorer ansluta till en PC eller laptop via en vanlig video, precis som en konventionell bildskärm. De två vanligaste samband standarder är VGA och DVI, som alla har ett brett stöd på olika märken av datorer. Även i fall där en dator saknar lämplig utgång för att driva en projektor, kan användare köpa en liten adapter för att konvertera en analog VGA-signal till en digital DVI-signal, eller konvertera DVI till VGA.

  Kompatibilitet

  Nyare datorer arbete med majoriteten av filmprojektorer, oavsett fabrikat eller operativsystem. Projektorer kan komma med en förare som är en programvara på en CD som gör det möjligt för datorn att känna igen och samarbeta med projektorn att kontrollera inställningar och skicka innehåll för visning. Lägga till ytterligare komponenter, till exempel en DVD eller Blu-ray-spelare, eller en stereo högtalarsystem, kan kräva att lägga till en mottagare för att hantera de olika anslutningstyper.

  Projektor Typer

  Köparna kan välja mellan flera skilda typer av digitala filmprojektorer. Den vanligaste typen är LCD-projektorer, som använder samma teknik med flytande kristaller som de flesta plattskärmar. Nyare DLP-tekniken använder en matris av små speglar för att skapa mer levande färger och en skarpare bild. Bärbar Pico projektorer använder DLP-teknik för att producera en projektor som är tillräckligt liten för att transportera lätt men ändå ger en bild med hög kvalitet.

  Funktioner

  Förutom metod för att tillverka färg, finns det flera andra anmärkningsvärda funktioner som sätter projektorer från varandra. Ett viktigt inslag är upplösning. Högre upplösning projektorer ger bilder som är skarpare även när de ses från nära håll. En annan faktor är den kontrast som motsvarar skillnaden mellan den mörkaste svart och den ljusaste vita projektorn kan visa. Projektorer med högre kontrast nyckeltal och högre upplösning kostar mer, men gör ett bättre jobb eller härma dataskärmar i termer av bildkvalitet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Felsökning ups

Relaterade artiklar


 • hur reparera bakgrundsbelysningen på en hp pavilion ze1210 laptop
 • hur du tar bort en evo D500-processor
 • Brother DCP 7020 felsökning
 • hur du ansluter trådlöst till en dator router
 • hur man gör eller dekorera kakel glasunderlägg
 • felsökning en HP-skrivare officejet k80xi
 • hur man ställer in ett fjärrskrivbord till flera datorer
 • Felsökning av dv6000 HP strömadapter
 • Hur man överför ett AppleCare garanti
 • hur man fixar en Dell e151fp lcd