Dator > hur reparera en trasig Compaq Presario 2100 notebook övervaka

 • hur reparera en trasig Compaq Presario 2100 notebook övervaka


 • Dag för dag fungerar din Compaq Presario 2100 notebook-skärmen kan snabbt försämras genom felaktiga inställningar bildskärmens ljusstyrka eller makt och inverter kabelanslutningar som kan producera en bakgrundsbelysning misslyckande. Du kan felsöka och reparera dessa frågor med hjälp av endast en Phillips skruvmejsel. Du kommer inte att behöva hjälp av en dator tekniker eller någon dator reparation erfarenhet eller sakkunskap, men du måste vara bekväm med att öppna upp din Presario i händelse av en eventuell inverter kabel problem.
  1
  Kontrollera anslutningen strömkabeln för Compaq Presario 2100 notebook-skärmen. . . Nätadaptern till den bärbara datorn måste kontakten ordentligt i baksidan av Presario liksom i vägguttaget eller överspänningsskydd. Ibland är de enklaste problemen är de som får plåga din Compaq, så utesluta en effekt av anslutningsproblemet.
  2.
  Kontrollera inställningarna monitorns ljusstyrka för Compaq Presario 2100 notebook övervaka Om skärmen visas för mörk eller helt tom, men den bärbara strömindikatorn är på. Det finns särskilda knappar bildskärmens ljusstyrka längst upp på tangentbordet. Gör justeringar här. Om monitorns ljusstyrka inställningar var oavsiktligt vände ned till sin lägsta punkt, var detta sannolikt problemet.
  3.
  Kontrollera omriktaren Kabeln för Compaq Presario 2100 notebook bildskärmen om skärmen förblir mörk eller tom efter justering av bildskärmens ljusstyrka. Stäng av datorn och ta bort nätadaptern som en säkerhetsåtgärd. Vänd över enheten och skjut batteriluckan frigöringsmekanism ligger högst upp på undersidan av datorn. Detta kommer att hoppa ut batteriet.
  4.
  Ta bort skruvarna runt Compaq Presario 2100 notebook bildskärmens bezel numera att batteriet är borttaget. Den bezel är den plastbiten kring 2100 har faktiskt visas, och skruvarna på denna ram kommer att täckas med plast tätningar för estetiska syften. Pop dessa tätningar av med fingrarna, sedan ta bort skruvarna med en Phillips skruvmejsel.
  5.
  Använd dina fingrar för att bända under den lösa bezel och försiktigt pop upp och av.
  6.
  Leta omriktaren kabeln längst ner i mitten på displayen liggande ovanpå inverter styrelse och ansluten till den via ett uttag till vänster. Om kabeln inte är i den här kontakten kommer bakgrundsbelysningen att misslyckas. Åtgärda detta genom att dra försiktigt upp på ena sidan av uttaget. Skjut kabeln igen, tryck sedan ned på uttaget att ställa tillbaka den på plats. Detta kommer att återställa bakgrundsbelysningen.
  7.
  Tillbaka bezel, bezel skruvar och plast tätningar för skruvarna. Pop batteriet igen och slå på din Compaq Presario 2100 anteckningsbok.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Sony Vaio PCG-z505r felsökning

Relaterade artiklar


 • steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV
 • hur du tar bort ett operativsystem från en dual boot system
 • hur man använder den valfria portar på min hp pavilion
 • hur man rullar bandkabel
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • Vilka är nackdelarna med videokonferens?
 • hur du uppdaterar DDR2-minne på en bärbar dator
 • hur du uppdaterar ett chipset drivrutin
 • hur man ansluter en dator moniter till ett surround-system
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar