Dator > hur du ändrar strömuttaget på en Dell laptop

 • hur du ändrar strömuttaget på en Dell laptop


 • Strömuttaget på en Dell laptop är uttaget där nätadaptern ansluts till debitera den bärbara datorns batteri. Den power jack är hårdkodade till den bärbara datorns moderkort. Därför ändrar strömuttaget på en bärbar dator kräver unsoldering jacket från moderkortet. Med hjälp av en lödkolv kan vara svårt, vet hur man hanterar järnet innan du använder det på ett moderkort

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel (icke-magnetiserade)
  . . Platt skruvmejsel (icke-magnetiserade).
  Lödkolv.
  Ersättningskraft jack.


  1.
  Vänd på laptop över så att bottnen uppåt och gångjärn är mot dig, ta sedan bort batteriet. De flesta Dell bärbara datorer har en batterispärren ligger under eller i närheten av batteriet. Tryck spärren åt sidan och dra sedan batteriet från den bärbara datorn att ta bort den.
  2.
  Ta bort hårddisken. Hitta plast, rektangulära täcker, ungefär två inches lång, på sidan av den bärbara datorn och sedan ta bort skruven (s) i direkt anslutning till plastlocket. Dra plastskyddet från den bärbara datorn att ta bort hårddisken.
  3.
  Ta bort den optiska enheten. Tryck in fliken på sidan av enheten och släppa den. Dra på den för att ta ut hårddisken. Om din laptop inte har denna flik tar du bort skruven som håller den optiska enheten från botten av den bärbara datorn.
  4.
  Avskaffa de återstående skruvarna från botten och kanter av den bärbara datorn.
  5.
  Ta mini-PCI-kort och minnesmoduler. Ta bort plasten beläggningar som du loss från botten av den bärbara datorn. Tryck in metallklämmorna på båda sidor om en komponent ifrån varandra, dra på komponenten för att ta bort den från den bärbara datorn. Upprepa för varje komponent. Koppla bort mini-PCI-kortets kablar (en svart och en vit).
  6.
  Ta bort mittkonsolen och tangentbord. Vänd den bärbara datorn över och öppna skärmen så bred som det går. Lägg en platt skruvmejsel mellan mittkonsolen och den bärbara datorn (I mittkonsolen är plastbiten som strömbrytaren på det). Bänd bort locket från den bärbara datorn, lyft sedan upp den från höger till vänster att ta bort den. Under locket, skruva loss de två skruvarna ovanför "F4" och "Paus" nycklar. Lyft tangentbordet upp och koppla sedan bort tangentbordskabeln.
  7.
  Bort displayen. Koppla bort bildskärmskabeln från centrum av den bärbara datorn, mot toppen. Skruva loss gångjärnen och lyft sedan visa upp för att ta bort den från den bärbara datorn.
  8.
  Ta bort handledsstödet. Koppla bort pekplattan kontakten (bredvid där tangentbordet kontakten var) från mitten av moderkortet. Ta bort alla skruvarna som handledsstödet till den bärbara datorn, lyft sedan upp på handledsstödet och ta bort den från den bärbara datorn med hjälp av fingrarna.
  9.
  Ta bort PCMCIA-eller ExpressCard-facket. Ta bort skruven (s), lyft sedan upp på kortplats för att ta bort det.
  10.
  Ta bort kylning montering och processor. Kylningen församling är ett metalliskt torg med ett kopparrör som går genom den, det har fyra skruvar med siffror etsade bredvid varje skruv. Lossa skruvarna i nummerordning, lyft sedan upp på kylning församlingen att ta bort den. Enligt den fyrkantiga delen av kylningen monteringen är torget processorn, detta är fäst med en flik. Vrid skruven i fliken moturs tills det inte kommer att vända längre, lyft sedan upp på processorn för att ta bort den.
  11.
  Koppla bort alla kvarvarande kablar och skruvar från moderkortet och sedan lyfta upp på moderkortet för att ta bort den.
  12.
  Unsolder strömuttaget på moderkortet genom att man smälter varje anslutningspunkt. Lyft upp något på eluttaget medan unsoldering att hjälpa skilja det från moderkortet. Placera den nya strömuttaget på moderkortet och löda den på plats. Byt ut moderkortet, sedan tillbaka steg 1 till 10 att återmontera den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Öppna datorn och lödning i strömuttaget kan göra garantin ogiltig. Tryck en bit metall innan du rör insidan komponenter för att förhindra skador från statisk stöt.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur du använder en M-audio monitor mixer

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en trådlös enhet
 • HDTV-mottagare typer
 • hur man byter en USB-enhet på en HP Pavilion a1102n 1394
 • hur man fixar döda dator batterier
 • vad är bästa datorn för spel & fotoredigering?
 • hur man ansluter en SanDisk USB-minne till en PC
 • enheter för att göra DSL Internet gå fortare
 • hur man når en extern hårddisk utan operativsystem
 • hur man ansluter en fax till PC
 • fördelarna med att uppgradera minnet