Dator > min laptop kommer inte tillbaka på när det går att sova

 • min laptop kommer inte tillbaka på när det går att sova


 • Viloläge är utformad för att hjälpa bärbara datorer sparar energi då de fortfarande är på men inte används. Datorn kommer power-down och stänga av onödiga, inklusive bildskärmen, samtidigt som minnet aktiv så att den kan starta upp snabbt och fortfarande ha alla program upp som användes innan går in i viloläge. Eftersom detta är en användbar funktion som kan förlänga batteritiden på en bärbar dator, kan det leda till fel där datorn startar inte upp igen. Du kan oftast lösa problemet snabbt.
  1
  Leta efter en sömn-specifik på tangentbordet. . . Det kommer vanligtvis att vara nära den övre raden och har en symbol för en måne på den. Tryck på denna tangent eftersom vissa bärbara datorer bara reagerar på detta kommando för att komma ur viloläget.
  2.
  Tryck på "Enter" för att se om det kommer att leda till att datorn att svara.

  3.
  Flytta musen fram och tillbaka flera gånger och klicka med musen.
  4.
  Håll ned strömbrytaren i 5 sekunder om föregående metoderna har inte fungerat. Detta är en annan vanlig metod för att avsluta viloläget för många bärbara datorer. Det kan också utlösa en fullständig omstart av datorn, som också skulle lösa problemet viloläge.
  5.
  Koppla den bärbara datorn och ta ur batteriet. Sätt tillbaka batteriet och koppla sedan in den bärbara datorn igen i. Detta bör leda till en fullständig omstart när strömbrytaren trycks in.
  6.
  Ladda ner de senaste drivrutinerna från webbplatsen för ditt grafikkort tillverkare. Gamla drivrutiner kan ibland orsaka problem med den bärbara datorn makt funktioner.
  7.
  Se om din datortillverkare har en uppdaterad BIOS på sin webbplats. BIOS (Basic Input /Output System) är den fasta programvaran som styr den inledande starten processer för din laptop. Dataföretag släpper uppdaterad BIOS firmware om de får flera klagomål av stöveln eller problem med strömförsörjningen. BIOS störa Windows Power Manager är en vanlig orsak till problem viloläge.
  8.
  Justera dina BIOS-inställningar genom att starta om datorn och trycka på lämplig funktionstangent när du ombeds vid start. Det kommer normalt F1, F2 eller F3, och du kommer ofta att se ett meddelande vid uppstart säger till pressen att nyckeln komma in i BIOS.
  9.
  Experimentera med BIOS-inställningarna genom att bläddra igenom menyn och hitta Power Management. Öka mängden tid i BIOS innan låter ide att se till att den är högre än i Windows effektinställning. Detta kan bidra till att undanröja konflikter mellan BIOS och Windows om makt avstängningar.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man korrekt installera drivrutinerna till grafikkortet

Relaterade artiklar


 • hur man startar upp att BIOS på ett ASUS
 • specifikationer för en Dell Dimension 2350
 • historien om bärbara Dell-datorer
 • hur du tar bort en SATA-kabel från en hårddisk
 • hur man ansluter en bärbar dator till en LCD-TV med HDMI
 • hur man köper en ny dator med Vista
 • smartkort alternativ
 • Hur berätta om min dator är usb 1 eller 2?
 • hur du lägger till minne till en asus 1000HE
 • Felsökning ett äpple