Dator > hur man korrekt installera drivrutinerna till grafikkortet

 • hur man korrekt installera drivrutinerna till grafikkortet


 • När du installerar nya drivrutiner för datorn enheter, kommer Windows välja automatiskt vilka den anser är korrekta och installera dem. Även om detta är bra för de flesta standard-enheter är det en dålig idé för grafikkort. Även de installations-CD som kommer med ett nytt grafikkort brukar innehålla inaktuella drivrutiner. De bästa förarna finns online på webbplatsen för grafikprocessorer (GPU) tillverkare. Du kan antingen använda en egen installer (om tillgängligt) eller uppdatera drivrutinerna manuellt

  Automatisk


  1.
  Räkna ut en modell av grafikkortet du äger. Du kan antingen konsultera manualen som följde med kortet, eller använda "dxdiag" i Windows. För det senare, skriv "dxdiag" i Windows sökfältet och tryck på "Enter". Kortet modell finns under "Visa"-fliken under "Device"-avsnittet.
  2.
  Kontrollera webbplatsen för företaget som gör GPU av grafikkortet för information om de nyaste drivrutinerna. Företaget som byggt GPU på kortet (som Intel, ATI eller NVIDIA) kommer att ha de bästa förarna. Du kan söka dess förare och nedladdningar för att se om en bättre förare finns tillgänglig.
  3.
  Hämta den automatiska installationsprogrammet från GPU webbplats. Exempelvis har NVIDIA ett program som kommer att undersöka din dator och uppdatera drivrutinerna utan att du behöver göra något manuellt arbete. Det gör emellertid kräva en Java plugin att fungera, så om det inte redan finns på datorn, kan du uppmanas att Java för att installera plugin.
  4.
  Hämta den rekommenderade drivrutiner från webbplatsen om du har svårt med automatisk uppgradering eller om du har problem att få installeraren att arbeta. Du kan ange din modell grafikkortet i GPU tillverkarens webiste, som sedan kommer du till en nedladdningssida med allra senaste drivrutinerna.
  5.
  Dubbelklicka på nedladdade filen om det är en körbar fil. Vissa grafikkort installera drivrutiner använder sin egen programvara, som ingår i installationsprogrammet. (Om detta är fallet, behöver du inte några andra åtgärder. )

  Manuell uppdatering


  1.
  Navigera till "Enhetshanteraren" genom att välja " Start "," Kontrollpanelen "System" klicka sedan "Enhetshanteraren. "
  2.
  Dubbelklicka på" grafikkort "för att kunna se videon kort installerat, högerklicka på kortet och välj" Avinstallera ".

  3.
  Kontrollera att rutan är markerad ("Ta bort drivrutinerna") och tryck på "OK".
  4.
  Högerklicka på samma grafikkort och välj "Uppdatera drivrutin. " När du blir tillfrågad väljer "Bläddra min computern för föraren mjukvaran. "
  5.
  Klicka på "Bläddra" och leta upp mappen som innehåller de drivrutiner du ner från GPU webbplats.
  6.
  Klicka på "OK" en gång är klar och låt Windows slutföra installationen. Du kan behöva starta om datorn för videon egenskaper för att återställa.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man byter batteri på en HP 4150

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP Deskjet 3900-serien
 • hur du tar bort bläck märken från en platt bildskärm
 • hur man kan stoppa en dator fläkt
 • hur du återvinner hp laptop batterier
 • hur du installerar en andra ATA-hårddisk
 • hur man hittar MAC-adressen för ditt kabelmodem
 • hur du ändrar färgen för en HP 5510xi
 • Hur du kalibrerar ett batteri för bärbar dator
 • hur man bränner stora. iso filer till DVD
 • hur man fixar fastnade pixlar på en LCD